Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Nej til nye nedskæringer på et allerede presset ældreområde

Artiklens øverste billede
Randi Jepsen. Foto: Anne Steen

»Ældreområdet i Syddjurs var sidste år udsat for kraftige nedskæringer. Selvom Budget 21 rettede op på nogle af nedskæringerne er Syddjurs Kommune stadig den kommune i Region Midtjylland, der bruger færrest penge pr. ældre over 67 år. Også på landsplan er vi en af de kommuner der bruger færrest penge på ældre.

Fordi vi i Enhedslisten bekymrer os om de ældre, deres familier, personale, arbejdsmiljø, omsorg og økonomi vil vi ikke være med til nedskæringer på ældreområdet, og derfor kunne vi ikke være med i det netop indgåede budgetforlig

Alligevel er partierne Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, SF, Konservative, Socialdemokratiet, Venstre og en løsgænger blevet enige om et budgetforlig med nye nedskæringer på ældreområdet til næste år.

Jesper Yde Knudsen. Foto: Anne Steen


Det sker i en situation, hvor de ansatte i hjemmeplejen, på plejecentre og i botilbud mangler kollegaer og plages af stress og mange sygemeldinger. Der mangler også hænder til rehabilitering og genoptræning.

Det går ud over sundhed, pleje, omsorg og muligheden for et aktivt og værdigt ældreliv i Syddjurs. Det er også rigtigt dyrt med dårlig forebyggelse og store udgifter til private vikarbureauer.

Syddjurs Kommune har en rigtig god økonomi med en bugnende kasse og et stort overskud på budgettet.

Mohammad Steitan. Foto: Anne Steen


Derfor mener vi, at velfærden på ældreområdet har brug for et gevaldigt løft. Det giver god mening for de ansatte, de ældre og deres familier, men også for økonomien i Syddjurs.

Fordi vi i Enhedslisten bekymrer os om de ældre, deres familier, personale, arbejdsmiljø, omsorg og økonomi vil vi ikke være med til nedskæringer på ældreområdet, og derfor kunne vi ikke være med i det netop indgåede budgetforlig.«

Læs også

Del artiklen