Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Ringparken er det oplagte centrum i Ryomgård

Artiklens øverste billede
Dan E. Föh, tidligere formand for IFM Håndbold og IFM Klatreklub plus med af hovedbestyrelsen i IFM. Foto: Lars Norman Thomsen

»Onsdag 15. september blev der afholdt et debatmøde på Ringparken, Ryomgård. Indbydere var Socialdemokraterne Jan Fischer og Christian Haubuf. Marianne Kirkegaard, Venstre, deltog også i mødet.

Mødet blev indledt med korte indlæg af Distriktsrådets formand Kirting Olesen, Centerrådets formand Anni Laursen og Pensionistforeningens formand Svend-Erik Pedersen.

Af disse indlæg var Kirtings Olesens nok det mest overraskende. Han kom med et visionært oplæg for fremtiden omkring Ringparken, hvor både ældre- og plejeboliger og børnehave skulle indgå i overvejelserne. Mødets deltagere blev delt op i 3 grupper, der hver især skulle komme med tre punkter, de ønskede fortsat udvikling til.

Den gruppe jeg var med i mente, at der skulle ske en udvikling med Ringparken. En udvikling, hvor Ringparken skulle stå som det naturlige centrum for en lang række aktiviteter for både ældre unge og børn. Inden man påbegynder nedrivningen af dele af Ringparken, er det værd at undersøge, om nogle af lokalerne kan indgå i en anden brugsform end nu. Et synspunkt jeg er mere end enig i. Lad fantasien spille, se på muligheder i stedet for begrænsninger.

Det areal Ringparken ligger på, omfatter ca. 28.000 kvm. Her kunne sagtens etableres en ny børnehave og opføres et antal ældre- og plejeboliger. Selve Ringparken kunne omdannes til at rumme de aktiviteter, der foregår i dag, men også aktiviteter for børn og unge. Der kunne skabes lokaler til Musikskolen, Aftenskolen, Danseskole og Marie Magdalene Kirke kunne få sine møde- og undervisningslokaler i Ringparken.

Der mangler jo mødelokaler til alle byens forskellige foreninger. Disse kunne jo også få plads på Ringparken.

Mødregrupper kunne sætte hinanden stævne på Ringparken.

Der kunne etableres eksempelvis metalværksted, hvor unge kunne reparere deres knallerter, evt. med hjælp fra de ældre, der måtte være interesseret i motorer. På samme måde kunne der etableres syværksteder, hvor unge, der gerne vil omforandre deres nyindkøbte genbrugstøj, kunne få den nødvendige hjælp af de ældre.

Der kunne etableres malerværksted for dem, der gerne vil arbejde med olie- eller akvarelmaling.

Rollespillerne kunne få plads på Posthuset, når Bogcafeen flytter til det nye IFM Fritids- og Kulturcenter.

Mulighederne er mange, kun fantasien sætter grænser.

Mit forslag er derfor, at der etableres en arbejdsgruppe så bred som mulig, der skal arbejde med at fremlægge et fuldt gennemarbejdet projekt til Syddjurs Kommune, herunder et oplæg til lokalplan for området, hvor Ringparken bliver Ryomgårds naturlige centrum for mange forskellige aktiviteter, både i dag- og aftentimerne. Ringparken er synonym for et vækstcenter, hvor samspillet mellem ældre, børn og unge og deres forældre skaber nye rammer og muligheder for udvikling.

Arbejdsgruppen skal bestå af Centerrådet, Pensionistforeningen, Ældresagen, Distriktsrådet samt andre, der ønsker at deltage i udviklingen af et stort fælles projekt til gavn for hele byen og dens indbyggere uanset alder. Det er også vigtigt, at Syddjurs Kommune er aktivt med i arbejdet.

Ringparken skal organiseres anderledes end den er i dag. Det vil også være en del af arbejdsgruppens opgave. En foreningsdannelse kunne måske være vejen frem eller en form for selvejende institution. Lad os nu komme i gang, inden der er rykket for meget ned på Ringparken.«


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.