Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Vi burde ikke bygge på den kommunale halvø: For borgerinddragelse er mere end snak

Artiklens øverste billede
Lad os fjerne byggerammen på den kommunale halvø, lyder det fra socialdemokratiet. Foto: Kian Johansen

I mere end 2 år er der arbejdet frivilligt med udviklingen af Ebeltoft, kaldet Ebeltoft i Udvikling (EiU). Et projekt, hvor ønsket om borgerinddragelse har været helt centralt. Altså at inddrage borgerne i fysiske forandringer af deres by.

Nogle mente, at et sådant projekt ville ende i diskussioner og uenighed. Disse forudsigelser er gjort til skamme. Der er i stedet lavet et meget professionelt stykke arbejde, hvor muligheder og fremsyn overskygger de uenigheder, der naturligvis må være, når man samler mennesker om et udviklingsprojekt.

Altså har byen, via de mange borgerdrevne grupper, formuleret hvad de ønsker for Ebeltoft. Nu er det Byrådet, der skal træde i karakter og iværksætte handling.Altså har byen, via de mange borgerdrevne grupper, formuleret hvad de ønsker for Ebeltoft. Nu er det Byrådet, der skal træde i karakter og iværksætte handling.

Ole S. Hansen (S). Medlem af Plan-udvikling-kultur udvalget

Arbejdet mundede i forsommeren ud i en rapport, som gav en række anbefalinger til Syddjurs byråd.

Denne rapport er fremlagt flere gange, senest til det velbesøgte bymøde, der blev afholdt i de gamle Stark bygninger.

Altså har byen, via de mange borgerdrevne grupper, formuleret hvad de ønsker for Ebeltoft. Nu er det Byrådet, der skal træde i karakter og iværksætte handling.

Vi har i Socialdemokratiet foreslået at sætte arbejdet i gang på den kommunale halvø. Det ligger lige for. Kommunen ejer arealet, og der ligger et meget velbeskrevet forslag fra kyststigruppen, kaldet Halvøen. Her er skitseret en interessant løsning, hvor klimatiltag og sammenhæng med resten af EiU, går hånd i hånd med et spændende rekreativt miljø.

Hvorfor følger vi ikke de aktive borgere? Vi har foreslået at fjerne byggerammen på 5000m2 på halvøen. Det må da være en start!

Det er vigtigt for os, at der er fremdrift i processen omkring EiU. Rigtigt mange borgere har investeret tid og energi i processen. Mere end to år er lang tid. Nu skal der handles.

Vi noterer os med tilfredshed, at sagen omsider kommer til politisk behandling i november måned. Nu har byrådet et politisk ansvar for, at sætte en retning for de overordnede rammer i projektet hvor ambitioner og borgerinddragelse i projektet skal fastholdes over de kommende år.

Syddjurs kommune og de frivillige i EiU fik d. 30/9 byplanprisen for borgerinddragelse. Det er en stor ære. Men nu er tiden kommet til handling. Det skylder vi borgerne i Ebeltoft. Mere end to år er lang tid i en proces båret af frivillige.

Læs også

Del artiklen