Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Vi får ikke flere indbyggere ved at bruge standardfrasen: 'Vi skal huske at tale tingene op'

Artiklens øverste billede
Ole Svit (B), kandidat til KV21:

»Norddjurs Kommunes befolkningstal falder fortsat, og vi har og vil forsat se en skæv befolkningsudvikling med flere +65 årige og færre 0-65 årige. Vi er aktuelt 37.000 borgere og nuværende prognose vil frem i 2030 sende os ned på omkring 36.500. Det er forudsætningen i det netop vedtagne budgetforlig. Det er også på dette grundlag kommunen modtager 97 mio. i statslig tilskud i 2022, som en kommune med negativ befolkningsudvikling.

Det er på alle måder bekymrende, både økonomisk og socialt. Det er ikke nok at tro og håbe på, at de stigende huspriser i Aarhus presser borgere ud til Norddjurs. Det er ikke nok at sige: ”Vi skal huske at tale tingene op” – til hinanden. (hvor hader jeg dog det udtryk). Det er ikke nok at udstykke nye grunde i Auning og så sidde og vente.

Vi skal offensivt gå i gang med at markedsføre og sælge Norddjurs Kommune overfor nyuddannede unge og unge børnefamilier. Der er hos denne gruppe en stigende opmærksomhed på at ville leve et liv i balance mellem job, familie og fritid. Det kan vi tilbyde i vores dejlige natur og vores mange stærke landsbymiljøer. Den samme gruppe har stort fokus på bæredygtig levevis ift. bolig, transport og fødevarer. Hvordan griber vi opgaven an:

  • Lave en samlet bosætningsstrategi for Norddjurs Kommune med inddragelse af de enkelte byer/landsbyer – hvad kan vi byde på!
  • Lave en samlet markedsføringsplan, hvor vi brander Djursland og de enkelte byer/landsbyer
  • Nedsætte en Bosætningsgruppe i kommunen på tværs af Planafdelingen., Kommunikationsafdelingen. og Skole/Fritid. Ressourcerne er der, de skal blot arbejde sammen.
  • Opgaven løses helst i samarbejde med Syddjurs Kommune.
  • Salgsopgaven løses i tæt samarbejde med de lokale ejendomsformidlere.

Afgørende er det selvfølgelig, at vi sideløbende får frisat vores børnehaver og skoler til at kunne levere på deres kerneydelse. For nye unge børnefamilie er dette et altafgørende parameter.

Vi sælger ikke blot billige grunde og huse, men vi sælger nærhed, fællesskab, tryghed til familien, natur og bæredygtig levevis.

Lad os nu på helt anden vis angribe opgaven, målrettet og kundevendt. Norddjurs Kommune har i den grad brug for nye borgere, ellers kommer vi til at stå i en alvorlig situation, både økonomisk og socialt.

Vi ser frem til at være med til at påvirke denne proces, når vi kommer ind i kommunalbestyrelsen efter Kommunalvalg 21.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen