Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Som man råber i (Kalø)skoven

Artiklens øverste billede
Peter Krog-Meyer, Rønde, Kandidat for Venstre til KV 21.: Pressefoto

»Socialdemokratiet i Syddjurs formand Søren K Lauridsen har fredag d. 5. nov. et indlæg i Adresseavisen (netavisen) hvori han har nogle betragtninger om valgforbund og et såkaldt ”borgerligt sammenrend”. Et spøjst udtryk som jeg mest husker anvendt før i tiden som det ”venstreorienterede sammenrend” af forskellige mere eller mindre revolutionære fraktioner som drømte om at nedkæmpe det eksisterende samfund. Måske et udtryk SKL husker fra sin tid som underviser?

Derudover skriver SKL, at tonen fra de borgerlige partier på vælgermøderne er blevet mere skinger og rå. Jeg skal lige henvise til streamede indlæg på nettet hvor socialdemokraterne da er ret langt oppe i det røde felt. Måske inspireret af Statsministeren og hendes folk på Christiansborg? ”Lev med det! Lev med det!” Man viser det ærlige af sig selv!

Baggrunden for den opskruede retorik er også den katastrofale håndtering af udpegningen af Naturnationalparker. Ingen reel borgerinddragelse før løbet er kørt. Desuden er Miljøministeren tilsyneladende blevet (fejl)rådgivet af en lille kreds af fagfolk med et meget specifikt natursyn hvor der er megen uenighed fra en større kreds af andre fagfolk.

I Venstre siger vi nej til en Naturnationalpark på Kalø Gods og skovene der. Nej til dyr som sulter om vinteren. Nej til indhegning og andre restriktioner. Men at skovdriften der ændres betyder mindre i forhold til publikums benyttelse af området.

I Mols Bjerge siger vi ligeledes nej. I over 12 år har man opbygget Nationalpark Mols Bjerge og den opbakning som er steget år efter år risikerer at blive tabt på gulvet ved at tvinge en Naturnationalpark ned over området. En dobbeltkonfekt der ikke giver mening. Derudover vil en Naturnationalpark medføre yderligere restriktioner og usikkerhed for de besøgende.

Det anføres at det er de 2 naturtyper: Løvskov og næringsfattige overdrev, som især bør beskyttes. Det er jeg som sådan enig i men de findes andre steder i landet hvor det vil give bedre mening at lave Naturnationalparker og beskyttelse.

Bevar det fredede Kalø Gods med den fantastiske natur vi kender. Behold Nationalpark Mols Bjerge og sæt ikke den opbyggede goodwill over styr. Vi skal videre - og samtale i en god og sober tone.«

Læs også

Del artiklen