Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Syddjurs trænger til at få en stemme i Regionsrådet

Artiklens øverste billede
Marianne Kirkegaard stiller både op til kommunalvalg og regionsrådsvalg. Pressefoto

»Vores ønsker og drømme om et godt liv er, når man spørger de fleste, et sundt liv hvor vi trives og har det godt og hvor vi undgår sygdomme. Netop sundhed er på tapetet, når du 16. november har mulighed for at bruge din demokratiske stemme til regionsrådsvalget.

Rigtig mange er ikke helt klar over hvad regionsrådsvalget går ud på så lige ganske kort dækker region Midt over 19 kommuner og har ansvar for sygehusene, psykiatrien, aftaler med praktiserende læger , social- og handicaptilbud og også bus, tog, letbane, miljø, bæredygtig udvikling, uddannelser og kultur.

I den bedste sundhedsreform vil der være flere helt nære sundhedstilbud, i eget hjem og i flere lokale sundhedshuse.

På alle områderne arbejder kommunerne sammen med regionen om tilbuddene til borgerne. Meget fungerer godt. Det er bare ikke altid at det hænger helt sammen. Vi ser lange ventetider især indenfor psykiatrien, vi ser der mangler tilbud og hjælp efter hospitalsindlæggelse, der er mangel på både psykiatere, praktiserende læger og sygeplejersker, så der er en del udfordringer at tage fat på.

I Venstre mener vi der er brug for en sundhedsreform nu, som skal sikre at der er sammenhæng i behandlingsforløb, at der er hurtig udredning og den rette hjælp at få af kvalificeret sundhedspersonale. En sundhedsreform vil skabe den rette struktur for et styrket samarbejde mellem region og kommuner til gavn for den enkelte borger.

I den bedste sundhedsreform vil der være flere helt nære sundhedstilbud, i eget hjem og i flere lokale sundhedshuse. Ældre og mennesker med kroniske lidelser som i dag har flere akutte indlæggelser er meget bedre hjulpet ved at modtage den akutte hjælp i eget hjem som også giver mere ro og tryghed. Det gør vi ved at opkvalificere og styrke kommunens akutsygepleje og styrke samarbejdet med praktiserende læger.

I Syddjurs kommunes større byer er vi allerede godt på vej til at udbygge sundhedshuse bl.a i Tirstrup, i byens hus i Rønde, i Sundhedshuset i Ebeltoft og på Rosengården i Hornslet hvor vi bl.a. har sygeplejeklinikker, sundhedsplejerske og træningstilbud og hvor der også er regionale tilbud som jordemoder, vacciner, blodprøvetagning mv. så kommunerne og regionen er i gang med et samarbejde i sundhedshusene. Det samarbejde vil styrkes væsentligt i en sundhedsreform og Venstre bakker fuldt ud op om at der i de kommende år skal udbygges med flere sundhedshuse og flere nære sundhedstilbud.

Når det gælder akuthjælp er det uhyre vigtigt at vi har et velfungerende akutberedskab, der når frem i tide. Vi har desværre set eksempler på meget lange responstider på ambulancer her på Djursland. Der bør være lige hurtig hjælp til alle i hele regionen.

Akuthjælpen kan være forskellige alt efter behovet, om det er en redder, en paramediciner, en lægebil, en helikopter, praktiserende læge eller kommunes akutsygepleje. Det vigtige er at der sendes den rette hjælp og den sendes ud til hjælp i tide - hver gang. Med en sundhedsreform vil også den rette struktur være til stede for et velfungerende akutberedskab der vil imødekomme de behov der er for akuthjælp helt lokalt - om man bor i en storby eller på landet.

I Venstre har vi længe banket på for at regeringen skal sætte arbejdet i gang med sundhedsreformen, og vi spørger igen - hvor længe skal vi vente?«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen