Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Valget på tirsdag handler også om naturnationalparker - ja eller nej?

Artiklens øverste billede
Jørgen Ivar Brus Mikkelsen, byrådsmedlem for Venstre - kandidat til KV21. Pressefoto

»Naturnationalpark i Mols Bjerge – eller ej. Det har virkelig delt vandene op til KV21. Selvom nogle partier søger at lukke debatten og siger, at den (debatten) hører hjemme på Christiansborg, får det ikke borgerne til at forstumme. Det betyder noget for dem, og de har fået nok af bedrevidende politikere, der har ambitionen på deres vegne – nok er nok! Det fylder på nettet, det fylder i medierne og det fylder på gaderne.

Det er Venstres mål at oplyse debatten og få partier, der har valgt at gå i flyverskjul, til at bekende kulør. Vi er helt klar over, at beslutningen om naturnationalpark i Kalø Skovene og i Mols Bjerge tages af Miljøministeren – det har hun ad flere omgange gjort klart. Men det ændrer jo ikke på, at emnet fylder for borgerne lokalt og i hele Syddjurs. Vi vil tages med på råd inden områderne udpeges.

I løbet af valgkampen er debatten accelereret, og indlæringskurven har for nogle været stejl.


Regeringens ministre er valfartet til Syddjurs, så særlig Socialdemokratiets kandidater har haft rig mulighed for at gøre deres indflydelse gældende.

Regeringens ministre er valfartet til Syddjurs, så særlig Socialdemokratiets kandidater har haft rig mulighed for at gøre deres indflydelse gældende. Emnet har været oppe på de fleste valgmøder og forskellige videnspersoner har holdt foredrag. DN arrangerede for få dage siden et foredrag med Bent Odgaard (professor emeritus, dr.scient., biolog og palæoøkolog, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet, red.) – en negligeret forsker, måske fordi han sætter spørgsmålstegn ved konceptet naturnationalparker og deres positive effekt på biodiversiteten. Blot ærgerligt, at ingen KV21-kandidater, der er for naturnationalparker, valgte at lade sig oplyse.

Venstre ønsker alle et godt valg – et valg, der bl.a. handler om naturnationalparker.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.