Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Borgerforeningen - en hyggeklub med uld i munden

Artiklens øverste billede
Flemming Kattrup. Foto: Lars Norman Thomsen

»Borgerforeningen fortsætter sin vattede holdning og som hyggeklub.

Vi så det ved ’udarbejdelsen’ fra Peter Brostrøm og Naturstyrelsens side mht. en indvendig og udefra usynlig trætrappe i Kalø Slotsruin.

Daværende formand Ørgaard deltog i møderne, lovmæssigt fastlagt i daværende Skov- og Naturstyrelsens nedfældede paragraffer, men kun med observerende og lyttende egenskaber og også dengang uden den mindste pippen. Og da monstret ’planmæssigt’ var færdigbestemt, og selv da det var udført, hørtes, vel belejligt, ikke en eneste kritisk bemærkning, for Ørgaard undskyldte den manglende engagering med, at det var naboens (Røndes) problem!

Kort sagt: Når alt er besluttet og vedtaget, så drager Molboerne i aktion i træsko og med høgrebe.

Næh, for man ville da ikke i det forløb risikere utilfredse medlemmer, og når der nu i bestyrelsen var en enkelt eller to, der var for såvel ruintrappe som for Kalø Slotskros afskaffelse med deraf følgende massebeslaglæggelse af jord i fredet område, så undlod man krysteragtigt at melde ud.

Nu står vi igen med en varm kartoffel, hvor regeringen presser et utal af såkaldte Naturnationalparker, med to meter høje hegn, ned over vore hoveder, og hvor ligeledes råbet om manglende borgerinddragelse gi’r genlyd. Undtagen hos hyggeklubben, for også denne gang undslår man at ta’ stilling for ikke at miste medlemmer.

Jo, jo. Man er da klar til at råbe højt om manglende borgerinddragelse, men først når regeringen har fastlagt/bestemt, hvor de vil plastre landet til med disse, for så skal man da nok stille op med ønsker/krav om dit og dat, og tror, man så kan ændre en tøddel eller et eneste bogstav.

Altså tror man naivt på, at når venstrefløj og regering har besluttet noget, så er det tidsnok at agere.

Kort sagt: Når alt er besluttet og vedtaget, så drager Molboerne i aktion i træsko og med høgrebe.

Kære borgerforening. Ta’ dog i forvejen og undersøg lidt professionelt det planlagte og beslut jer, når I har konstateret, at det er hovedparten – i alle tilfælde flertallet – af jeres medlemmer, der ønsker jer til ændre på sådant tvunget ned over hovederne på os med begrundelse i venstreorienteret biodiversitetshalløj.

Og ager så pr. omgående derefter, så vi føler, det er en forening med rygrad, der har dannet sig en mening og tør intervenere.

Ellers har foreningen ingen berettigelse.«

Læs også

Del artiklen