Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Velkomstcenter passer som fod i hose til Kalø Hovedgård

Artiklens øverste billede

»Nu hvor lokalplan 420 er blevet ophævet, og Aarhus Universitet rømmer lokalerne på Kalø Hovedgård, har vi et forslag: Indret besøgscenter i de smukke gamle bygninger fra 1700-tallet. Bygningerne er renoveret indenfor de seneste 10 år og er dermed i god stand. Desuden er der allerede en fin udstilling i Karlsladen, som nok er værd at besøge. Og her findes også god plads til at parkere.

Der er meget fokus på biodiversitet. Hvad med bæredygtighed? Det koster klimaet langt mindre at benytte sig af eksisterende bygninger i stedet for at bygge nyt til 40 – 50 mill. kr. Hvis vi tror på klimaforandringerne, kan vi risikere, at vandstanden stiger med oversvømmelser til følge i fremtiden, hvis vi bygger nede ved slotsruinen.

På Nationalparkens hjemmeside anføres det, at et besøgscenter uden besøgende ikke er meget værd, og undersøgelser har vist, at folk vil komme til Kalø Slotsruin. Vi tænker, at det må være muligt at ’omdirigere’ turiststrømmen.

I forvejen er trafikken tæt igennem Rønde by og på Molsvej i sommermånederne. Hvis et besøgscenter ligger på Hovedgården, kan folk tage afkørslen på motortrafikvejen til Kolind og køre direkte til Hovedgården. Efter endt besøg kunne man køre ad Forpagtervejen videre ud på Molsvej.«

Læs også

Del artiklen