Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Syddjurs er heldig med en borgmester, der vil demokratiet

Artiklens øverste billede
Niels Gyldenlund Mikkelsen, tidl. Byrådsmedlem (S), Hovedgaden 46B, 8410 Rønde:

»År 2022 var ikke mere end tre dage gammel, før en Syddjurs-politiker fik ørerne i den nationale pressemaskine. Dén slags har vi ellers for vane at overstå i valgkampen, der heldigvis forløb med god tone og åbenhed i efteråret.

Politikeren, der tonede frem på skærmen foran en DR-journalist, var Tommy Bøgehøj fra Det Konservative Folkeparti, som direkte siger, at hans parti vil spare partistøttemidlerne op til næste valgkamp. Han moderer sin udtale til at de køber valgkampsmaterialer løbende i de fire år og slutter af med – og det er dét, der fik mig op af stolen og til tasterne – at ”sådan er der flere der bruger det”, altså støttekronerne.

Blot tre dage senere vender gruppeformanden komplet på en tallerken i en artikel i SyddjursLiv. Nu var hans udtalelser blot ”provokatorisk” og blev ”misforstået”. Netmediet har heldigvis gjort sit fodarbejde og fået udtalelser fra en række af de andre, lokale partiforeninger, som selvfølgelig kan fortælle, at de bruger pengene som tiltænkt af lov og ånd. Jeg kan berette – som vores kasserer og kommuneformand (begge Søren) også forklarer i artiklen – at vi bruger støttekronerne på medlemsaktiviteter, medlemsblad, lyttekampagner rundt om i kommunen, deltagelse i regionale og nationale politiske begivenheder o. lign.

Det virker meget som om, at Tommy Bøgehøj og de konservative ikke holder medlemsaktiviteter, møder, laver medlemsblade eller deltager til arrangementer rundt om i Syddjurs. Og det virker samtidig som om, at Tommy Bøgehøj – der til budgetborgermødet i Kolind sagde, at man ifm. budgetlægningen bare kunne sætte anlægsbudgettet for lavt, fordi det kun var regnskabet og ikke budgettet, kommunerne blev straffet for – har svært ved at acceptere de økonomiske spilleregler, alle vi andre er nødt til at følge.

Syddjurs’ borgmester hedder heldigvis Michael Stegger Jensen, er socialdemokrat og har tænkt sig at bringe selve borgmesterkontoret ud i kommunen og i øvrigt hele sit politiske virke har deltaget med både skrift, fodarbejde og fremmøde i medlemsdemokrati. For det er værd at investere i dialog og samarbejde. Og det betyder noget, at kommunen ikke er noget langt væk, men personificeres i de mennesker, der arbejder i og for den hver eneste dag.

Jeg håber, at Syddjurs’ borgere vil benytte muligheden for at komme i dialog med borgmesteren og takker Tommy Bøgehøj for så klart at vise, at det betyder noget, hvem der sidder for bordenden.»

Læs også

Del artiklen