Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Partistøtteloven – hvad siger du, Stegger?

Artiklens øverste billede

»Det er med en vis portion forargelse og undren, at man på DR forleden så Konservative Syddjurs gruppeformand (Tommy Bøgehøj, red.) tone frem og påstå, at de tilskud man modtager ifølge partistøtteloven til sit politiske arbejde, ikke bruges til dette hos Konservative.

Hvad der også forarger undertegnede særligt er, at gruppeformanden skyder med spredehagl ovenikøbet med bind for øjnene, på alle os andre partier, hvilket slet ikke er i orden.

Tvivlsomt om han kender til vi andres brug af politiske penge eller, hvordan vores regnskaber er skruet sammen.

Kors hvor det skuffer mig med sådanne beskyldninger.

Regler for at politiske støttekroner ikke må spares op, er klart beskrevet. Når regler for offentlige kroner er beskrevet klart og tydeligt, så følger man dem også. I vores parti sparer vi kun op af de penge, vi får ind for medlemskontingent. Derfor bruger vi kandidater af vores private penge, når vi er i en valgkamp.

Jeg har været kasserer siden 2014 og lokalformand for DF Syddjurs siden 2015, og det er også undertegnede der udfylder og underskriver på tro og love, at penge vi får i tilskud bruges på politisk arbejde. Vores regnskabsbilag er afstemt ned til sidste femøre, og bilag gemmes, så de kan vises frem, hvis det er nødvendigt. Ligeledes sendes vores regnskaber til hovedforeningen også, så der er dobbeltcheck på dette.

Syddjurs Kommune har netop fået ny borgmester: Hvad så Stegger? Skal der igangsættes en undersøgelse af politisk partistøtte lokalt? Skal der vendes det blinde øje til med mulig snyd med politisk partistøtte, som beskrevet i DRs udsendelse.

Hvert år, når vi søger tilskud til politisk arbejde, er der en rubrik, hvori man skriver beløb, der er brugt til politisk arbejde. (Det erklæres, at der i ovenfor angivne kalenderår mindst er afholdt udgifter til politisk arbejde i kommunen/regionen med følgende beløb.xxx kr.)

Da Dansk Folkeparti er med på markeder og messer flere steder på et år, og vi laver medlemsarrangementer, mener vi, at vi sagtens kan leve op til de krav, der stilles om brug af modtagne offentlige støttekroner. Jeg og min bestyrelse mener klart, vi overholder partistøtteloven. Vi fører politik mellem valgkampene og valgår, da vi skal være synlige hele tiden. At være ude og markere partiet er vores grundlæggende DNA, fordi vi elsker at tale politik med folk på gaden.

Man undres over at et parti som tidligere havde deres formand som justitsminister, ’et tro og love parti’ således med store bogstaver fører sig frem i medierne, og fortæller om deres måde at spare offentlige partistøttekroner op på.

Der skal ikke aflægges regnskab. Jo det skal der - hvis vi bliver bedt om det.

Uanset om der skal aflægges regnskab, vises bilag eller andet, så bør man have orden i sin forenings regnskab.

Og når vi er i gang med at skrive om partistøtte eller enkeltmandsstøtte, så bør reglerne for privat støtte også strammes gevaldigt op, for der bør være synlighed med, hvor alle de mange millioner kroner kommer fra når vi fører valgkampe.

Syddjurs Kommune har netop fået ny borgmester: Hvad så Stegger? Skal der igangsættes en undersøgelse af politisk partistøtte lokalt? Skal der vendes det blinde øje til med mulig snyd med politisk partistøtte, som beskrevet i DRs udsendelse.

Det er ikke en pæn facon at starte en ny byrådsamling med sådanne påstande om alle andre partier.«

Læs også

Del artiklen