Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Debat: Bøgehøjs synspunkter baner vejen for mere bureaukrati

Artiklens øverste billede
Svend Erik Kjær Laursen, kasserer hos Socialdemokratiet for Ebeltoft og Omegn. Arkivfoto

»Den konservative gruppeformand Tommy Bøgehøjs manglende forståelse for begrebet ’Tro og Love’ og det juridiske ansvar der ligger i det, kan medføre, at der skal indføres en bureaukratisk instans, hvor partierne skal indberette sine regnskaber over de forbrugte midler og en kommunal medarbejder skal kontrollere disse.

www.dr.dk/nyheder/indland/100-millioner-kroner-uddeles-i-kommunal-partistoette-ingen-foerer-kontrol

Partistøttereglerne er på ingen måde en ny opfindelse, og det er ikke noget partiforeningen er tvunget til at modtage. Der udfyldes et ansøgningsskema hvor kasserer/formand på tro og love skriver under på at overholde lovgivningen.

Partistøtten fra Syddjurs kommune er årligt under 200.000 kroner, hvis en kommunal regnskabsmedarbejder gennemsnitlig skal bruge en arbejdsdag pr. regnskab vil det være en udgift på 20.000 kroner.

Jeg vil tro mange af de Konservative vælgere er selvstændige erhvervsdrivende, der er fortrolige med ansøgninger, indberetninger osv. der bliver afgivet på tro og love erklæringer og under strafansvar, som omhandler langt større beløb og som ikke har problemer med at overholde reglerne uden bureaukratisk instanser til at kontrollere dem. Danmark reguleres på rigtig mange områder af tillid til befolkningen.«

Læs også

Del artiklen