Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Godt vi sætter medarbejderne fri - men det erstatter ikke flere varme hænder og flere midler

Artiklens øverste billede
Jesper Yde Knudsen (Enhedslisten), Syddjurs Byråd. Pressefoto

»Byrådet vedtog på mødet d. 23-9 at fortsætte den omstilling til øget medarbejderindflydelse og selvforvaltning i hjemmeplejen der blev igangsat med vedtagelsen af budget 2021.

Det er et godt skridt i den rigtige retning som forhåbentlig kan markere et vendepunkt, hvor vi i stedet for øget centralisering og kontrol giver plads til at fagligt dygtige medarbejdere får mere indflydelse på deres arbejde til gavn for både borgerne og trivslen blandt medarbejderne.

Den udvikling ser Enhedslisten gerne udvidet til hele ældreplejen, på jobcentret, i Familieafdelingen, i daginstitutionerne, på skolerne og alle de andre steder hvor medarbejdere og borgere vil have gavn af at fagligheden bliver sluppet fri.

Men det kræver at vi har modet til at slanke ledelsesstrukturen og reelt frisætte medarbejderne, og det kræver, at vi erkender at øget medarbejderindflydelse ikke er en erstatning for tilstrækkelig med varme hænder og ressourcer til at udføre opgaverne.

Derfor arbejder Enhedslisten på både at øge medarbejderindflydelsen og skaffe de nødvendige ressourcer til arbejdet og vi kæmper imod nye nedskæringer på velfærden.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen