Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Vejdirektoratet kommer helligdage og weekender i hu i Ebeltoft

Artiklens øverste billede

Kommunikationschef Ole Bjarke Nielsen, Syddjurs Kommune, har på vegne af Syddjurs Kommune fremsendt følgende kommentar til debatindlægget:

En molbohistorie anno 2022 - topmålet af elendig planlægning og mangel på respekt (lokalavisen.dk)

»Da rute 21 er en statsvej er det Vejdirektoratet, som er bygherre på det planlagte vejarbejde fra Tåstrup til Ebeltoft og på Strandvejen i Ebeltoft. Syddjurs Kommune er først blevet orienteret om de konkrete planer onsdag den 20. april 2022. Det har ikke fremgået helt entydigt, af det materiale, som Vejdirektoratet har fremsendt, hvordan vejarbejdet rent faktisk kommer til at foregå, og hvilke konsekvenser dette vil medføre for forretningsdrivende, borgere og besøgende.

Syddjurs Kommuner har derfor efterfølgende haft en del dialog frem og tilbage med Vejdirektoratet, hvor de har uddybet deres beskrivelse af processen. I dialogen har kommunen lagt vægt på tilgængelighed til de lokale butikker samt fri adgang i de weekender og helligdage, hvor arbejdet står stille.

Vi har modtaget denne beskrivelse af arbejdet fra Vejdirektoratet, som vi har publiceret på kommunens hjemmeside og på Facebook. Den fremgår her:

»Der bliver efter planen p.t. ikke arbejdet i helligdage og weekender, bortset fra førstkommende weekend, hvor der fræses indtil affræsning er færdig på hele entreprisen, til engang ind i næste uge. (Dette skyldes, at der er bud efter fræsemaskinerne, de er altid fuldt bookede.) Det kan dog være, at der bliver hevet en weekend ind, hvis de kommer bagud, f.eks. pga. dårligt vejr, eller dårlig underbund. Men foreløbigt er der ikke planer om at arbejde i weekenderne/helligdagene!

Der er hele tiden åbent i den ene kørselsretning på begge etaper. Alle beboere, handlende, erhvervsdrivende m.v. i Ebeltoft by har adgang i hele perioden fra den ene eller anden kørselsretning. Det er kun lige i den korte periode, når asfalttoget kører forbi ens indkørsel, at éns indkørsel spærret. Der bliver varslet med SMS til de af vejens naboer, som har offentligt mobiltlfnr, når dette forventes at ske. Har man ikke offentligt tlf nr. må man forhøre sig hos sine naboer, eller snakke med vejarbejderne.

På den nordlige etape er der åbent for den sydgående trafik hele tiden. Den nordgående trafik sendes ud på omkørslen via Tirstrup, når der arbejdes på den nordlige etape. Beboere langs den nordlige etape må finde omkørsler via bagveje for at følge den sydgående trafikretning.

På den sydlige etape, Ebeltoft by, er der omkørsel for den kørselsretning, hvor der asfalteres, mens den anden kørselsretning har åbent i fuldt omfang. Det skifter så, når der skiftes side.

Mellem Østerallé og færgen reguleres der med signalregulering. Der bliver taget højde for færgeankomst, så færgetrækket ledes igennem på denne strækning. Færgetrækket skal dog ud ad omkørselsruterne, dem kan man ikke ”lægge ned”.

Når der ikke arbejdes på en etape, er der åbent for trafik i fuldt omfang her. (Dog ikke for natten, hvis der arbejdes i de tilstødende dage).«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen