Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Uddannelsesbyen uden studieboliger

Artiklens øverste billede
Rønde er uddannelsesbyen uden studieboliger. Dette paradoks vil Konservative Syddjurs bringe på den politiske dagsorden og arbejde for bliver løst. Arkivfoto: Kian Johansen

»I Syddjurs Kommune kan vi være stolte af at have en uddannelsesby som Rønde. Det er endda af en kaliber, som vil gøre mange andre provinsbyer grønne af misundelse.

Uddannelsesmiljøet tiltrækker unge fra nær og fjern, og sikrer et godt, stabilt grundlag for at Rønde, også i fremtiden, kan være de unges foretrukne valg.

Af flere omgange har vi alle tre været i dialog med repræsentanter fra Demorådet, og her har Demorådet gjort os opmærksom på manglen på egnede studie- og ungdomsboliger.

Hvis Syddjurs Kommune vil fastholde, og måske endda styrke, Røndes position på området, bliver vi nødt til at imødekomme de unges efterspørgsel på ungdoms- og studieboliger. Af flere omgange har vi alle tre været i dialog med repræsentanter fra Demorådet, og her har Demorådet gjort os opmærksom på manglen på egnede studie- og ungdomsboliger. Udover vores egne unge medborgere, er der rigtig mange unge fra andre kommuner, der gerne vil gå i skole i Rønde.

For at skabe sammenhæng i hverdagen for de unge, så uddannelses-, forenings-, kultur- og fritidslivet hænger sammen, skal vi kunne tilbyde de unge egnede boliger i nærheden af deres uddannelse.

Vi mener, det ville styrke de unges liv og trivsel, samt gøre Rønde endnu mere attraktiv som uddannelsesby, hvis vi kan være med til at minimere transporttiden i hverdagen. Dette ville også give mere luft i hverdagen til at kunne tage et fritidsjob, og måske endda i endnu højere grad engagere sig i det lokale foreningsliv. Samtidig kunne vi med etableringen af et spirende campusmiljø bidrage til at vores uddannelsestilbud ville blive endnu mere attraktive for kommende studerende – og måske endda kunne tiltrække flere uddannelser til Røndeområdet.

En mulighed for benyttelse kunne være, at de unge kunne bo i ungdomsboligen i studietiden, og op til et år efter uddannelsen er afsluttet.

Ønsket om studieboliger i kommunen er helt i tråd med vores bosætningspolitik, og drømmen er at flere at de unge vælger at bosætte sig i Syddjurs Kommune på kort eller lang sigt, mener vi styrkes ved etableringen af ovennævnte boliger.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.