Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Ja til at styrke Nationalpark Mols Bjerge - Nej til rewildingprojektet

Artiklens øverste billede

»Snart vil en del det skønne Molsbjerge blive hegnet ind, så regeringen og Miljøminister Lea Wermelin kan få virkeliggjort sine drømme om rewilding. Drømmen, eller det som jeg mener er et mareridt, er mindre grøn bevoksning af træer, og husdyr, der holdes bag hegn uden adgang til vand og foder, hvis ikke dette kan frembringes af den noget udpinte jord, som Molsbjerge nu engang byder på.

Derfor kære regering, få nu droppet det rewilding og Naturnationalparkerne. Jeg vil i hvert fald gøre alt for at få stoppet projektet, såfremt jeg kommer i Folketinget. 

Udover at området bliver væsentlig mindre tilgængeligt for borgerne, der med tiden vil skulle forcere væltede træer, der ikke bliver fjernet, og dermed gør området til en vildnæs, så har hele tanken bag denne rewilding også et kæmpe problem med dyrevelfærden.

Blot det forhold, at regeringen har måtte ændre på vores dyrvelfærdslov, vel og mærket i negativ retning, set ud fra et dyrevelfærdsperspektiv, er for mig udtryk for hvor tosset og ugennemtænkt dette projekt er.

Vi har allerede set rigeligt til, hvad en ukontrolleret omgang med dyr på Molslaboratoriet har af konsekvenser for dyrevelfærden. Vil vi have mere af det på Mols? Nej, vel!

Henlæg den slags store parker til steder, hvor der er plads til det, altså steder hvor dyrene altid kan søge mod vand og foder. Det at man har måtte indhegne området er jo netop udtryk for at det ikke passer ind på Mols.

Derfor kære regering, få nu droppet det rewilding og Naturnationalparkerne. Jeg vil i hvert fald gøre alt for at få stoppet projektet såfremt jeg kommer i Folketinget. Men derudover vil jeg også styrke vore eksisterende Nationalpark Mols, så vi får mere natur de steder hvor jorden ikke egner sig til landbrugsproduktion. På den måde kan vi sagtens få mere natur uden at gå på kompromis med vores dyrevelfærd.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.