Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Jens Kloppenborg er en uvederhæftig dinosaur i naturdebatten

Artiklens øverste billede
»Samtidig kalder han naturnationalparken for en ’Jurassic Park’. Dermed udstiller han sig selv som en dinosaur i naturdebatten, som blot vil have mere af den naturforvaltning der ikke virker,« skriver Thomas Eske Holm om Venstres folketingskandidat Jens Kloppemborg. Foto: Universal Pictures via AP

»Jens Kloppenborg vil gerne i Folketinget for Venstre og kører i den forbindelse en kampagne imod Molslaboratoriet og den kommende Naturnationalpark i Mols Bjerge. Det er han selvfølgelig velkommen til til gøre. Problemet er bare, at han har så få argumenter, at han bliver nødt til selv at finde på nogle. Faktisk er mange af hans påstande det pureste opspind og hans modstand mod naturnationalparken vidner om en politiker, der intet ved om den natur, som det politiske system har forpligtiget sig til at beskytte.

Faktisk er mange af hans påstande det pureste opspind og hans modstand mod naturnationalparken vidner om en politiker, der intet ved om den natur, som det politiske system har forpligtiget sig til at beskytte.  

Hvad er det så, Jens Kloppenborg opfinder til lejligheden for at blive valgt? Han beskylder eksempelvis Molslaboratoriet for ikke at give deres dyr vand. Det er ikke sandt. Der er etableret en række drikkesteder på arealet, hvor heste og kreaturer har fri adgang til vand hele året. Han siger også, at det generelt er galt med dyrevelfærden på Molslaboratoriet. Fakta er dog, at der i samtlige 13 kontrolbesøg fra politiet og fødevarestyrelsen ikke har været en eneste anmærkning. Ikke én! Museet holder både kreaturer og heste i overensstemmelse med dansk lovgivning, herunder dyrevelfærdsloven.

I forhold til den kommende Naturnationalpark Mols Bjerge siger Jens Kloppenborg, at dyrene skal holdes bag hegn uden adgang til vand og foder. Det er endnu en usand påstand opfundet til lejligheden. Fakta er, at dyrene vil få adgang til vand, og hvis der ikke er føde nok på arealerne, vil der om nødvendigt ske tilskudsfodring for, at dyrene kan opretholde deres huld. Det er ikke svært at finde disse oplysninger, hvis man har internetadgang. Og det må man formode at Jens Kloppenborg har.

Naturnationalparkerne er oprettet, fordi Miljøministeriet har lyttet de de anbefalinger, der er kommet fra universiteterne, eksempelvis med rapporten ’Danmarks Biodiversitet 2020. Status og udvikling’ fra Aarhus Universitet. Anbefalingerne går især ud på at genoprette de naturlige processer, der er en mangelvare i den danske natur. Processer er eksempelvis græsning og hydrologi. På Molslaboratoriet har et naturligt græsningstryk betydet, at det er lykkedes at vende tilbagegangen for alle sjældne plantearter, som nu er i fremgang på arealet. Der er altså tale om videnskabelige og fagligt funderede anbefalinger og erfaringer, der ligger til grund for indførelsen af naturnationalparken i Mols Bjerge.

I Jens Kloppenborgs verden er en naturnationalpark i Mols Bjerge alligevel helt unødvendig. Han vil nøjes med den gamle nationalpark som et område der sikrer, »at naturen kan have det godt med sig selv«, som han siger i en af sine valgvideoer. Samtidig kalder han naturnationalparken for en ’Jurassic Park’. Dermed udstiller han sig selv som en dinosaur i naturdebatten, som blot vil have mere af den naturforvaltning der ikke virker. Lad os i stedet vælge nogle kandidater ind i Folketinget, som har nogle visioner for bevarelse af biodiversiteten og vores natur på lang sigt.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.