Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Kære Venstre - Hvorfor kaster I nu grus i maskineriet?

Artiklens øverste billede
Ole Sønderskov Hansen (S), politisk ordfører for Socialdemokratiet. Arkivfoto

»I afslutningen af et læserbrev skrevet af Jørgen Ivar Brus Mikkelsen, bliver Borgmester Michael Stegger Jensen og Socialdemokratiet bedt om at komme med svar på et par spørgsmål. Det ene omkring valgløfter - det andet omkring faglighed.

Valgløfter er svære at give til en sag, der ikke omhandler kommunalvalget og som ikke besluttes i Syddjurs Byråd, selvom Venstre, i valgkampen, gjorde en stor indsats for at få det til at se sådan ud.

Vi gik, med Michael Stegger Jensen i spidsen, ind for saglig dialog med henblik på at få maksimal indflydelse på udformningen af en mulig kommende naturnationalpark.

Vi fremhævede flere forhold, der var vigtige for os. At vi er for ideen om en Naturnationalpark og på den måde skabe mere vild natur og øget biodiversitet. At vi ikke ønsker mere hegn, så adgangen til nationalparken ville forringes.

At der skulle sikres maksimal og reel borgerinddragelse. Der bliver ikke flere hegn. Der bliver et stort sammenhængende. Samtidig er det besluttet, at det kommende hegn ikke bliver højt, hvilket hele Byrådet var enige om. Det er ikke nyt. Det vidste vi allerede ved udpegningen i marts, hvorfor det undrer os, det skal bringes i spil nu i læserbrevet.

Angående reel borgerinddragelse. Vi anerkender at borgerinddragelsen ikke var god fra starten af processen. Men som noget af det første inviterede borgmesteren dig, Jørgen Ivar, til et møde med ministeren, hvor også Jesper Yde Knudsen og Kim Lykke Jensen deltog. Sammen med dem havde du mulighed for at fremføre dine argumenter og bekymringer omkring en Naturnationalpark.

Det samme kan du nu i den lokale gruppe, der er med til at udforme Naturnationalparken.

Samtidig er både lokale naboer, ryttere og flere andre med i udformningen.

Det synes vi er et stærkt signal omkring den brede inddragelse, og vi har ikke hørt negative tilbagemeldinger herfra, udover din. Derfor undrer vi os over, at Venstre, inden der er et oplæg til et egentligt forslag, kaster grus i maskineriet på den proces. Det håber vi ikke påvirker det fremadrettede samarbejde i den lokale projektgruppe.

Hvad er ærindet? Beslutningen om placeringen af Naturnationalparken er ikke et lokalt kommunalt anliggende. Men det er vores ansvar som byråd, at sikre maksimal indflydelse på, hvordan den indpasses i vores kommune. Dette uanfægtet af, om man ikke bifalder beslutningen om, at den skal placeres i Syddjurs Kommune.

Hvilke dyr der konkret udsættes, er ikke endelig besluttet, arealet de kommer til at leve på er væsentligt større, og der kan tilskudsfodres i særlige tilfælde. Vi anerkender faglighed.

Både fagligheden blandt landmænd og biologer. Også når det strider mod vores holdninger og ønsker.

Det er meget vigtigt for os, at de instanser, både private og offentlige, som har ansvaret for dyrehold, fremadrettet vil sikre, at de græssende dyr ikke lider overlast. Vi insisterer på at dyrevelfærden er høj, uanset om dyrene går i stalde, i en zoo eller færdes mere frit. Det skal der ikke sås tvivl om.

Lad os samarbejde om at få maksimal indflydelse på udformningen på den kommende Naturnationalpark.

Vi står i en enorm biodiversitetskrise, og vi skal skabe meget mere urørt natur i Danmark. Det er en opgave, der påhviler vores generation, og Naturnationalparker er for os et bidrag hertil.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.