Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Molslab bør fratages retten til dyrehold og forskning på arealet på Mols

Artiklens øverste billede
Folketingskandidat i Djurskredsen, Kim Christiansen. Arkivfoto

»Danmark er alt for lille til at have Naturnationalparker (NNP), og regeringens snak om biodiversitet er truet, deres egne fabrikerede Rødlister, som ikke er EU fælleslister er manipuleret ved, at de har medtaget arter som ikke tidligere var med på lister, og en anden regnemetode, så ingen ved, hvad der er op eller ned i dette mere.

Lokalformand og politisk leder af Dansk Folkeparti Syddjurs, Ebba Grethe Møgelvang. ArkivfotoRegering og biologer som er for NNP gentager den udbredte misopfattelse af, at biodiversiteten er truet, og den er efterhånden gentaget så mange, mange gange, at alt for mange nu tror dette er den fulde sandhed. (Landbrugsnet forstkandidat S. Greene indlæg 3/10-2021)

I april md 2022 udtalte jeg, Ebba Grethe Møgelvang, på et besøg ved Molslab´s arealer ved Strandkjærgaard, at alt der omkring deres dyrehold er kørt helt af sporet.

Molslab bør fratages retten til dyrehold og forskning på arealet på Mols. Vi ønsker ikke Mols Bjerge involveret i mere dårlig omtale.

De seneste 12 dages dokumenterede videoer af, hvordan Gallowaykvæget´s tyre og køer har det, og den efterfølgende metode til, at skyde 4 raske tyre, er så groft, at vi har svært ved at sætte ord på vores vrede. Uanset forklaringer om forskning, rewildingprojekt, dyrene skal redde biodiversiteten og lignende ordskvalder, så er der kun en ting at sige.

Dyreværnsloven og dyrevelfærd skal overholdes. Og det gælder også selv om man kalder sig Biolog. Synet af videoen, hvor tyrene skydes, men ikke bliver ramt, så de dør øjeblikkeligt. Billeder, hvor et par folk står og griner, alt imens en tyr ligger på jorden og vrider sig i sin dødskamp, er ganske enkelt så afstumpede i deres dokumentation af menneskers væsen, at vi mener dette bør have konsekvenser. Nogle mener, tyrene er kørt til slagter og nu anvendes til menneskeføde. Det burde vel ikke være lovligt, sådan som de blev aflivet uden, at de med det samme blev hængt op og afblodet.

Personligt har jeg, Ebba Grethe Møgelvang, gennem lang tid været i dialog med museumsdirektør Bo Skaarup, fordi jeg mente, at dialog var bedre end skænderier. Håbet har været, at vi kunne få skabt en form for dialog og ro omkring Molslab og hele Mols Bjerge Nationalpark området, fordi DFs holdning er, at dette her som foregår og som har stået på gennem et par år nu, skader dyrene og vores område på Mols og Djursland. Det mest skammelige er, at det ser ud til, at uanset, hvor mange gange Molslab politianmeldes, så går man fri, rapporterne siger intet om den mistrivsel, som mange andre opfatter sker med de store græssere i området bag hegn på Strandkærgårds arealer. Molslab bør fratages retten til dyrehold og forskning på arealet på Mols. Vi ønsker ikke Mols Bjerge involveret i mere dårlig omtale.

DF Syddjurs har i tæt samarbejde med Dyrevelfærdsordfører Pia Kjærsgaard og Djurskredsens FT-kandidat Kim Christiansen arbejdet hårdt for, at Molslab og deres forsøg med rewilding - som danner debat om NNP på Mols burde stoppes, da vores holdning er, at dyrevelfærden må gå foran forsøg med indhegnede dyr på et forholdsvis lille areal. Holdningen er, at vi ikke skal have NNP og urørte skove. Den beviste manipulation af Rødlister og den ensretning man forsøger at lave i vores natur, som en snæver gruppe forskere står bag, og den metode der bruges i ministeriet med at tilpasse lovgivningen, hvis den ikke lige passer helt efter deres hoveder ganske enkelt, er uhørt. Den manglende borgerinddragelse lokalt er heller ikke en ting DF ser som et middel for at nå målet.

Dansk Folkeparti ønsker, at vores frie natur er således, at natur, fri adgang, biodiversitet og klimaet går hånd i hånd, og ikke mindst frihed uden hegn, så vores vilde dyr kan bevæge sig frit omkring uden begrænsninger.

Dansk Folkeparti ønsker, at vores frie natur er således, at natur, fri adgang, biodiversitet og klimaet går hånd i hånd, og ikke mindst frihed uden hegn, så vores vilde dyr kan bevæge sig frit omkring uden begrænsninger. Dyreværnsloven skal overholdes, og ingen skal have dispensationer derfra.

Dansk Folkeparti lokalt som nationalt ønsker friere natur, vi bakker op om de tiltag, der sker med vildere natur og haver etc. men miljøminister Lea Vermelin har selv ødelagt den konstruktive debat, ved at trække NNP arealer ned over hovedet på de lokale borgere i de 15 områder, hun har udpeget, uden at spørge befolkningen om, hvad de ønsker. Det er problematisk for landets borgere, når en miljøminister uden at oplyse eller lytte til dem, skal forholde sig til projekter som trækkes ned om ørerne på borgerne. En appel til Vermelin er, om hun ikke selv kan se, at hendes fremgangsmåde, er helt forkert. Hun står bag så meget splid og spektakel ude i landet. Hun glemte dialogen med borgerne lokalt. Og netop derfor er en konstruktiv dialog blevet så vanskelig.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.