Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Svar til Tove Hansen – opsigelserne vil kunne mærkes i en overgangsperiode

Artiklens øverste billede
Syddjurs borgmester Michael Stegger Jensen (A). Pressefoto

Kære Tove Hansen 

Du har skrevet et åbent brev til mig via Adresseavisen Syddjurs. Det vil jeg gerne kvittere for og give dig et svar. 

I dit brev udtrykker du bekymring omkring de planlagte opsigelser blandt personalet på Lillerupparken. Den bekymring har jeg stor forståelse for – og det er jeg sikker på, at hele Byrådet har. Det kan naturligvis lyde voldsomt med de omtalte opsigelser på især de to (Lillerupparken og Søhusparken) af vores fem plejehjem. Man skal dog huske på, at vi ikke har besluttet nogle besparelser på området. Opsigelserne er et udtryk for en tilpasning til det vedtagne budget for 2023, da der i 2022 er brugt mere end det budgetlagte. 

Når et så stort antal medarbejdere ikke længere arbejder på plejehjemmene, kommer de til at mangle i dagligdagen. Det anerkender jeg fuldt ud.

Det ændrer naturligvis ikke på, at opsigelserne vil kunne mærkes lokalt på de to plejehjem i en overgangsperiode. Når et så stort antal medarbejdere ikke længere arbejder på plejehjemmene, kommer de til at mangle i dagligdagen. Det anerkender jeg fuldt ud. Derfor er der også sat ekstra kræfter ind på at sikre god ledelse og planlægning af hverdagen på de to plejehjem. Der er stort fokus på, at ændringerne får så begrænset påvirkning som overhovedet muligt for beboere, deres pårørende og for vores medarbejdere. 

På kommunens vegne vil jeg også gerne beklage, at vi er kommet i en situation, hvor det har været nødvendigt med disse påtænkte opsigelser. Der er flere årsager til situationen, blandt andet at der lokalt er planlagt med en for høj grundnormering i forhold til budget og et højt sygefravær, men det ændrer ikke på, at det er en ærgerlig situation.

Når vores ledelse på området vælger at gribe ind for at sikre budgetoverholdelse resten af året, så skyldes det, at det er nødvendigt for alle enheder at overholde de budgetter, der er politisk besluttet. 

Sagen følges også af Sundheds- og ældreudvalg med formand Christoffer Pedersen i spidsen. Jeg ved, at de i udvalget er meget optaget af sagen og jeg er tryg ved, at de vil følge udviklingen tæt på udvalgsmøderne fremadrettet. Jeg vil i samarbejde med direktionen have skærpet fokus på områderne, der er økonomisk udfordrede ved indgangen på 2023. 

Jeg ved, at der har været afholdt møder for de pårørende på både Lillerupparken og Søhusparken i den forgangne uge. Hvis du deltog, håber jeg, at du havde mulighed for at blive mere tryg ved udviklingen. Jeg ved også, at der er planlagt opfølgende pårørendemøder på begge plejehjem inden sommerferien. Jeg vil opfordre dig til at deltage heri, hvis du har behov for yderligere information. 

Til slut er det mit håb, at de medarbejdere der er blevet afskediget på plejehjemmene, vil være interesserede i at søge de andre ledige stillinger vi har i Syddjurs Kommune. 

Du er, ligesom andre, altid velkommen til at kontakte mig med bekymringer eller kommentarer.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.