Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Byrådet havde desværre ikke modet og udsynet - skammeligt

Artiklens øverste billede
Jørgen Ivar Mikkelsen (V). Presseforo

»Lokalplanen, der skal gøre det nye skolebyggeri i Hornslet mulig, er nu sat i gang. Og med fare for at blive kaldt bagkloge, vil minde vi om konsekvensen af den debat, der for 1 1/2 år siden udspandt sig om eksproprieringer for at gøre plads til den nye skole. Venstre argumenterede dengang for at ekspropriering af 4 ejendomme mellem Rosenholmvej og Hornslethallen ville give den bedste helhedsløsning for det nye skolebyggeri - og for Hornslet. Men skammeligt nok havde et flertal i Byrådet ikke mod og udsyn til at støtte forslaget. 

Christoffer Pedersen (V). Foto: Mogens Greve


I dag kan vi se konsekvenserne. Det kommende skolebyggeri er klemt inde mellem hallen og naboerne op mod Rosenholmvej - som virkelig bliver naboer med stort N. Der er ikke megen plads til overs og begrebet fortætning har virkelig gjort sit indtog. Tænk sig hvilke muligheder det havde givet hvis Byrådet havde fulgt vores forslag. 

Nuvel - det er en flot løsning Arkitektfirmaet Kjærgaard & Richter har tegnet. Det er virkelig lykkes at kombinere ønskerne til arkitektur og funktionalitet, samtidig med at nybyggeriet opføres med en certificering for bæredygtighed. Vi håber alle at visionen ’Hornslet Skole og fællesskaber i nye rammer - Mere for flere’ vil udfolde sig og lykkes. 

I processen omkring den nye skole, har det længe været tydeligt at der ikke er tilstrækkelig klarhed om trafikken. Hornslet Distriktsråd m.fl. har efterlyst en trafikanalyse, der tager hånd om kørende, cyklende og gåendes vilkår på bagkanten af skolebyggeriet. Det rummes imidlertid ikke af lokalplanen og en sådan er derfor ikke en del af lokalplanforslaget. 

Derfor vil Venstre tage initiativ til at der fremover, parallelt med en lokalplan, udarbejdes en trafikplan. Den skal forholde sig til den ændrede eller forøgede trafikbelastning der forventes at følge af lokalplanen. Den skal ligeledes tage stilling til hvilke initiativer der skal tages ift trafiksikkerhed, trafikafvikling, fodgængere, cyklister mv. Så når en lokalplan fremlægges som forslag, skal den, når det skønnes relevant, følges af nævnte trafikplan. 

Vi forventer en bedre høringsproces for borgerne og flere kvalificerende høringssvar, når de afledte trafikale konsekvenser af lokalplanen er beskrevet.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.