Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Giv dog Viden Djurs grønt lys til at overtage VUC Djursland

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Casper Dalhoff

»HF enkeltfag og IB på Djursland: Undervisningsministeriet skal ikke trække sagerne i langdrag.

»Det kræver ikke det store, forkromede karaktergennemsnit at se, hvorledes VUC Djurslands HF-afdeling støt og langsomt afvikler sig selv. Med ca. 30 årskursister er der simpelthen ikke økonomisk og pædagogisk basis for at videreføre et selvstændigt kursus.

I dette skoleår lyder prognosen på et underskud på flere millioner, og hverken ledelse eller bestyrelse synes at have remedierne til at holde patienten i live. 

Ganske vist fik lederen indskrevet i sin generøse resultatkontrakt, at der skulle afsøges mulighederne for at udvide rekrutterings- eller (om man vil)kundegrundlaget. 

Det blev foreslået at undersøge, om et samarbejde med partnere på Grønland kunne være en mulighed.

Dertil skulle forstanderen ”forhøre sig” hos Randers HF og VUC, om VUC Djursland så at sige kunne overtage Hadsten-egnens optag.

Ganske vist har det nuværende bestyrelsesflertal siddet ni år på VUC Djursland, men det er et besynderligt fravær af respekt og forståelse for lokale forhold. Både Syddjurs Gymnasium (STX) og Grenaa Gymnasium (STX, HF og IB/international studentereksamen) har tilknyttet kostafdelinger. 

Hvad havde VUC tænkt sig med grønlandske elever? Tage dem fra gymnasierne? At tro Randers HF og VUC skulle ”afgive” Hadsten og omegn, er naivt og utænkeligt i en tid, hvor mange HF-Centre fattes elever. 

Til gengæld kan man kun håbe, at Undervisningsministeriet snarest giver Viden Djurs grønt lys til at overtage VUC Djursland. 

At kalde det en fusion er vel som at se musen spise katten. Men en overtagelse vil kunne redde enkeltfags-udbuddet på Djursland, fordi Viden Djurs både har en effektiv organisation og faglige kompetencer.

Hvad angår Grenå Gymnasiums IB-afdeling, har skolen haft en overenskomst med det tidligere Langkaer Gymnasium om, at man ikke skulle konkurrere om IB-kosteleverne, da LKG fik ministeriets godkendelse til at oprette en IB-afdeling i Århus -området. 

Men Aarhus Tech overtog for mere end fire år siden LKG, der i dag hedder Aarhus Gymnasium Tilst. 

IB-afdelingen er stadig veldrevet og med fin søgning. 

Men Aarhus Tech vil nu oprette en kostafdeling, sandsynligvis, fordi DBU Jylland forlader Tilst og deres kursusbygning er nabo til gymnasiet. Hvis politikerne mener, at det er vigtigt at holde liv i uddannelserne uden for de større byer, er der ingen som helst grund til at udfordre Grenaa Gymnasium yderligere. For det vil utvivlsomt begrænse søgningen af IB-kostelever til Grenaa.

Desværre.

Undervisningsministeriet skal ikke tøve med at træffe de rigtige beslutninger. Og det er at sikre, at der stadig er spillevende og økonomisk rentable ungdomsuddannelser på Djursland.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.