Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Kære Byråd - garanter de otte stordagplejer først lukkes tidligst 1. april 2026

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

»Til alle 27 medlemmer af Syddjurs Byråd 

Måske vil mindst én af jer ”overtage” nedenstående beslutningsforslag og fremlægge det til vedtagelse i byrådet - eventuelt med lidt andre ordvalg: 

Syddjurs Byråd vedtager hermed at: 

1) Ingen af kommunens nuværende otte stordagplejer vil blive lukket/udfaset før tidligst 1. april 2026. Eneste undtagelse fra dette er, hvis en stordagpleje i en periode på mindst tre måneder har mindre end 8 børn indskrevet. 

2) I Hornslet omdannes kommunens hus på Tendrup Møllevej 160-166 til stordagpleje senest 1. august 2023. Samtidig nedlægges stordagplejen ”Det grå hus” på hjørnet af Rosenholmvej og Stadionvej, da dette kommunalt ejede hus (Rosenholmvej 44) nu skal rives ned for at give plads til et nyt lyskryds ved indkørslen til Hornslet-hallerne og den nybyggede Hornslet Skole - et byggeri som kommunen planlægger at sætte i gang i oktober 2023. 

3) Nuværende personale - og de nuværende 8-10 børn i alderen 0-2 år - forventes at flytte med fra Rosenholmvej 44 til Tendrup Møllevej 160-166. Den ny placering vil være at betragte som børnenes nærområde/nærmiljø og dermed acceptabel i forhold til aktuel lovgivning om stordagplejer. 

4) Kommunen vil støtte de tre dagplejere og hele forældregruppen i at etablere det tættest muligt samspil i hverdagen med kommunens daginstitution, Børnehuset Ågården, ca. 100 meter fra stordagplejehuset. 

5) Kommunen bør beskrive overfor både nuværende og kommende forældre/brugere, at man ved flytningen af stordagplejen væk fra det hårdt trafikerede Stadionvej t-kryds vil få langt bedre muligheder for at færdes udendørs, med eller uden barnevogne, o.l. Her tænkes især på de mange stampede sandstier i området ved Rosenholm Å og asfaltstien mellem letbane-viadukten og Tendrupvej.

Dermed også fin adgang til det børnevenlige bibliotek, der altid er klar til at tage imod 0-6 årige og deres voksne. Kun 8 minutters gå-tur til/fra letbanestationen og rutebilstoppestederne på Tingvej er sikkert også et plus for forældre på deres daglige færden mellem job og stordagplejehus. 

6) Forældre til børn i stordagplejer opfordres af byrådet til at danne en kontaktgruppe/bestyrelse, som kan have nær kontakt med kommunens pladsanvisning og øvrige embedsmænd i forvaltningen samt de fem medlemmer af byrådets børneudvalg.«

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.