Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Ved at fjerne bygningen fjerner I sjæl og historie

Artiklens øverste billede
Foto: Lars Clement/BusinessFilm

Vi har i Ebeltoft Distriktsråd kæmpet meget for at bevare ’Posthuset’ samt S.A. Jensens Vej 3A. I forbindelse med kystprojektet samt Syddjurs Kommunes strategi om færre kvadratmeter.

Vi har hele tiden appelleret til, at Syddjurs Kommune reflekterede over strategien og brugte den klogt. Syddjurs Kommune har gennem en årrække købt arealerne op langs kysten i Ebeltoft, til det nu vedtagede Kystsikringsprojekt. I den forbindelse har Posthuset fået lov at leve, og Syddjurs Kommune sparer den økonomiske regning på 2,4 mio. kr., som nedrivningen var budgetteret til. 

Vi mener, at for byens udvikling er det af afgørende betydning, hvilke muligheder der er for allerede etablerede virksomheder, der med succes har skabt vækst og dermed er ved at vokse ud af nuværende lokale, samt nye og tilflyttende virksomheder, der gerne vil etablere sig i vores kommune. De har brug for attraktive og tilgængelige erhvervsarealer. Findes dette ikke, bremses virksomheds-tilgangen, og fraflytningen øges. Derfor er det afgørende, at vi har attraktive og tilgængelige erhvervslokaler. Det er vitalt for konkurrenceevnen og ikke mindst virksomhedernes muligheder og lyst til at blive eller etablere sig i Ebeltoft.

MEN nu er der i BOGLs og Syddjurs Kommunes planer for kystområdet fjernet en bygning, nemlig S.A. Jensens Vej 3A. Den bygning, der igennem en årrække har huset Ebeltoft Feriehusudlejning, Ice & Coffee Cafeen, toiletter samt hæveautomat. Den centrale beliggenhed har et stort potentiale for lokale arbejdspladser og virksomheder. 

Vi mener i Ebeltoft Distriktsråd, at Syddjurs Kommune med denne nedrivning gør samme fejl som med den gamle togstation - fjerner sjæl og historie fra byen. Tillige mener vi, at den besparelse, Syddjurs Kommune får ved ikke at rive Ejendommen ned samt ved gevinsten ved et salg, ville skabe værdi andre steder i byen. 

Kystprojektet og Syddjurs Kommune bør gå forrest i den generelle omstilling af samfundet igennem bl.a. bæredygtighed, og vi mener, det mindst bæredygtige, vi kan gøre, er at nedrive bygningen. 

Vi skal sikre et stærkt erhvervsliv og aktivt handelsliv i byen, for det har afgørende indflydelse på, hvordan vores by er at bo i. 

Vi mener, Syddjurs Kommune bør lave ambitiøse lokalplaner for kystområdet, herunder rammerne for anvendelsen af ejendommen. At udleje ejendommen til værdiskabende virksomheder eller sætte ejendommen til salg eller udbud til erhvervslivet. 

Vi ønsker at øge fokus på at styrke liv i midtbyen i Ebeltoft, hvis Ebeltoft skal bevare positionen som pulserende handelsby. Ebeltofts udvikling er afgørende for, hvilke muligheder detailhandlen har for at drive, fastholde og udvide eksisterende forretning.

Vi appellerer vores lokale politikere og embedsmænd, der vil erhvervslivet, at det er nu, I skal sætte handling bag tankerne og integrere S.A. Jensens Vej sammen med Posthuset og deres markante arkitektoniske træk og særkende, i kystprojektet.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.