Smart børnetøj i frisk design fra Øster Alling

Jeanette Sommer Kjeldsen, indehaver af Design by Sommer, designer og syr til de yngste.

Artiklens øverste billede
Jeanette Sommer Kjeldsen præsenterer her et udsnit af de farvestrålende stoffer, som hun vælger og vrager imellem, når kunderne henvender sig med ønsker om tøj til deres børn. Foto: John Pedersen

Det lå nærmest lige til højrebenet, da Jeanette Sommer Kjeldsen fra Øster Alling satte sig til symaskinen for at lave smart tøj til familiens nye medlem for godt tre år siden.

Hurtigt fandt hun ud af, at det kunne hun faktisk rigtig godt lide og besluttede sig for at udvide målgruppen ud over sin egen, lille familie.

»Når sønnen skulle have smart tøj, ja så kunne mor jo ligeså godt selv sy det,« tænkte hun.

I dag har den 27 årige kreative iværksætter sit eget firma Made By Sommer på nettet og har kunder over det ganske, danske land.

»Det er gået helt fantastisk, siden jeg lavede en Facebook-side,« fortæller Jeanette Sommer Kjeldsen med begejstring i øjnene og stor entusiasme.

Og så glæder hun sig til at skulle med til det store efterårsmarked på Stenalt for første gang lørdag 11. september.

»Jeg var med på julemarked på Gammel Estrup for to år siden og fik her en invitation. Jeg ser meget frem til at skulle med og møde de mange andre udstillere og gæster fra hele Djursland.«

Fra Grenaa

Jeanette Sommer Kjeldsen er oprindelig fra Grenaa men fandt en sød fyr, og så flyttede hun ud for at nyde landsbylivet i Øster Alling i den vestlige ende af Norddjurs.

»Her er der større muligheder for at have min virksomhed. Det er nemmere at nå ud til Midtjylland og de lidt større byer.«

Det med børn har fyldt meget hos Jeanette Sommer Kjeldsen, der har arbejdet som dagplejemor og i vuggestue, inden hun gik ind i børnetøjsbranchen for fuld kraft.

Når Jeanette Sommer Kjeldsen møder sin kunder, så er det deres individuelle ønsker, hun imødekommer.

Når sønnen skulle have smart tøj, ja så kunne mor jo ligeså godt selv sy det,

»Jeg laver det tøj, som de gerne vil have til deres børn. Det må gerne være smart og med spændende farver,«, forklarer hun, mens hun præsenterer den ene rulle med stof efter den anden, alle med en sprudlende farvepallet.

Det hele startede helt naturligt med tøj til små drenge, men siden er pigerne i den grad også kommet med og Made By Sommer er leveringsdygtig i både blåt og lyserødt – og altid er det kundernes ønsker, der skal leveres på.

I dag har Jeanette Sommer Kjeldsen rigtigt mange stamkunder og det både fra Sjælland og andre egne i den anden ende af landet.


Læs også

Del artiklen