Refurb A/S solgt til Egiss Group

Egiss, der sælger it-udstyr over hele verden, har købt Hornslet virksomheden Refurb, der har ledt efter flere øknomiske muskler for at kunne gøre sig på det europæiske marked.

Artiklens øverste billede
Fra venstre: Jakob Kokfelt, adm. direktør i Refurb, Jesper Ravn, Group CEO i Egiss og Lars Jannick Johansen, Ledende partner i Den Sociale Kapitalfond Invest. Pressefoto

Dee er næsten prototypen på den amerikanske drøm, men nu ligger Refurb A/S altså solidt placeret i Hornslet, og derfor bliver en drøm til virkelighed, fordi Refurb er blevet solgt til Egiss, et af verdens førende IT-logistikselskaber.

Den Sociale Kapitalfond Invest blev i januar 2020 medejer af Refurb, som med base i Hornslet er en frontløber inden for opkøb, datasletning, renovering (refurbishment) og salg af brugt IT-udstyr med forretning i Danmark, Norge og Sverige.

Det giver stor miljømæssig værdi, og samtidig er Refurb en meget socialt ansvarlig virksomhed, hvor 14 af de nuværende 55 medarbejdere i 2022 kommer fra kanten af arbejdsmarkedet.

Refurb har de senere år gennemgået en markant strategisk udvikling, hvor selskabet bl.a. har udvidet sine sourcingkanaler, øget sin produktivitet, udviklet sine salgskanaler og opdateret sin ESG-rapportering.

ESG står for ’environmental, social and governance’, dvs. miljø-, sociale og ledelsesmæssige forhold. Det omtales også ofte som bæredygtighed.

I en forretningsmæssig sammenhæng handler bæredygtighed om virksomhedens forretningsmodel, dvs. hvordan produkter og serviceydelser bidrager til en bæredygtig udvikling.

Med salget til Egiss har vi fået de muskler, vi skal bruge for at skabe impact (påvirkning, red.) i resten af Europa inden for få år.

Adm. direktør i Refurb, Jakob Kokfelt

Det handler også om virksomhedens risikostyring, dvs. hvordan den styrer sin drift for at reducere sin negative indvirkning på fx miljø og samfund.

Efter at have været påvirket negativt af corona-epidemien opnåede Refurb i 2021 sit hidtil bedste resultat samtidig med at antallet af medarbejdere ’fra kanten’ er steget.

Indgangen til Europa

Adm. direktør i Refurb, Jakob Kokfelt, udtaler, i anledning af salget:

»Med salget til Egiss har vi fået de muskler, vi skal bruge for at skabe impact (påvirkning, red.) i resten af Europa inden for få år. Vores adgang til brugt IT-udstyr vil stige eksplosivt qua Egiss’ mange langvarige kontrakter med globale virksomheder, og synergien kommer til at løfte os udover rampen.«

»Cirkulær økonomi handler om optimering af ressourceforbrug. Ved at samle indkøbet, driften og genbrug i én og samme forretning styrkes hele grundlaget for at tage ansvar for en større del af produktets levetid. Det giver et langt bedre grundlag for at optimere både den kommercielle værdi, det miljømæssige ressourceforbrug og den sociale impact - for os og vores kunder.«

Refurb A/S fik i januar 2020 fået Den Sociale Kapitalfond Invest som ny medejer, i forbindelse med at den daværende ejerkreds solgte mere end 40 procent af virksomheden til kapitalfonden.

Det er en tilfreds, ledende partner, Lars Jannick Johansen, der udtaler:

»Refurb har de senere år gennemgået en markant strategisk udvikling, og Egiss er et stærkt match på den videre vækstrejse. Både på grund af synergier og international skala, og fordi Egiss til fulde værdsætter den miljømæssige og sociale ansvarlighed, der er en del af Refurbs DNA.«

Bliver datterselskab

Group CEO i Egiss, danske Jesper Ravn, udtaler: «Købet af Refurb er en opgradering af vores lifecycle services. Det, at kunne håndtere alt in-house, er vigtigt for vores globale kunder og partnere og vil have betydning for effektivitet, datasikkerhed og total-cost-of-ownership. Der er ingen tvivl om, at et af vores kunders vigtigste parametre i fremtiden bliver at styrke effekten på hele ESG-området.«

»For at være på forkant med den globale udvikling ønsker vi at operere med et tredobbelt fokus i form af den traditionelle, kommercielle bundlinje - med tilføjelse af en miljømæssig og en social bundlinje.«

Egiss overtager med købet ethundrede procent ejerskab over Refurb.

Refurb fortsætter som selvstændig virksomhed, og med samme ledelse som hidtil, men som et datterselskab i Egiss Group.

Parterne ønsker ikke at oplyse værdien af handlen.


Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.