Syddjurs blandt de ti bedste i Danmark
DI’s årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets kommuner peger en smule fremad for ellers hårdtprøvede Syddjurs, når det gælder erhvervslivets bedømmelse af kommunen.
Syddjurs opnår sin tredjebedste måling i årets erhvervsvenlighedsmåling fra Dansk Industri (DI) og går 10 pladser frem.
Det er dog til en plads som nummer 70, så der er fortsat noget at arbejde med, som DI konstaterer i en pressemeddelse.
DI’s årlige analyse af erhvervsvenligheden i landets kommuner er netop er lanceret for 13. gang.
Virksomhederne belønner især Syddjurs Kommune for at arbejde konkret og praktisk med at skabe rammer for den grønne udvikling. Her er kommunen blandt landets 10 bedste kommuner.
»Vi tror på, at grøn omstilling kan gå hånd i hånd med vækst og udvikling, samt at den grønne omstilling trives bedst i tætte partnerskaber mellem det offentlige og private virksomheder. Derfor er der god grund til at hylde Syddjurs for den flotte placering i netop denne kategori,« udtaler Anders Strange, formand for DI Østjylland, i en pressemeddelse.
Plads til forbedringer
Til gengæld har Syddjurs et udviklingspotentiale i de klassiske discipliner, som behandling af byggesager og sygedagpengesager, samt i den almindelige dialog mellem kommune og erhvervsliv.
»Vi fandt sidste år ud af, at utilfredsheden med sagsbehandlingen især opstod i de mindre virksomheder, hvorimod de større virksomheder udtrykte stor tilfredshed. Det gode råd til Syddjurs er derfor at sikre, at man kommer godt rundt til alle typer virksomheder,« udtaler Anders Strange.
Ramt på kornet
DI-undersøgelsen er manna til den diskussion, som lige nu foregår politisk om fremtidens erhvervsservice. Det nye Erhvervs- og planudvalg har spillet et forslag ud i enighed til budgetforhandlingerne, der i ordlyden lægger op til at ændre radikalt på tingene.
Basen bliver et såkaldt Power House, hvor alle medarbejdere som i dag beskæftiger sig med erhvervsservice på rådhuset, skal samles under samme tag og kun have et telfonnummer og en mailadresse.
Det gælder alt fra de nuværende erhvervskonsulenter til de medarbejdere, der beskæftiger sig med salg af kommunale bygge- og erhvervsgrunde mv.
Embedsværket har beregnet den nye strategi til at ville koste 2.3 mio. kroner at få på plads. Under de kommende budgetforhandlinger skal partierne afgøre, om de godt 2 mio. kroner skal fyres af. Hvis svaret er ja, og det tyder meget på, skal pengene findes ved at forbigå andet i Budget 2023.