Brugsuddeler fritstillet - investeringer har ikke givet det forventede løft til økonomien

Lonnie Dilling Pedersen er fortid i Dagli’Brugsen Nimtofte efter fire år i butikken - de to som uddeler. En række investeringer tidligere året har ikke løftet økonomien som forventet, og derfor mener bestyrelsen, at det er nødvendigt med en anden profil på chefposten.

Artiklens øverste billede
Lonnie Dilling Pedersen var stolt tidligere på året, da Lokalavisen lagde vejen forbi for at se det nye og mere tidssvarende look, som Dagli’Brugsen Nimtofte har fået indvendigt. Investeringerne har imidlertid ikke båret frugt i tilstrækkelig grad, og derfor valgte bestyrelsen tirsdag at fritstille sin uddeler. Foto: Lars Norman Thomsen

En tiltrængt modernisering i Dagli’Brugsen Nimtofte har betydet et helt nyt og friskere look i butikken. Et par andre investeringer til glæde for kaffeelskere og folk med hang til en god burger har også været et forsøg på at give dagligvarebutikken en ny profil.

Desværre har det ikke givet et afkast, endnu, i form af en øget omsætning.

Lonnie har ydet en kanon indsats og været engageret hele vejen på trods af svære betingelser, men i bestyrelsen føler vi, at vi er nået et punkt, hvor samarbejdet må stoppe, fordi vi har brug for en anden lederprofil til at løfte os videre i de kommende år.

Bestyrelsesformand Michelle Elgaard Andersen

Det er en af forklaringerne på, at Dagli’Brugsens bestyrelse med konsulenter fra COOP på sidelinjen har valgt at fritstille brugsuddeler Lonnie Dilling Pedersen, 47.

»Det skete tirsdag,« fortæller bestyrelsesformand Michelle Elgaard Andersen.

»Sådan noget er selvfølgelig aldrig sjovt, men Lonnie tog det efter omstændighederne pænt og udtrykte forståelse for bestyrelsens beslutning.«

Bestyrelsesformanden roser Lonnie Dilling Pedersen for de fire år, hvor hun arbejdet i Dagli’Brugsen Nimtofte. De sidste cirka to år som brugsuddeler.

»Lonnie har ydet en kanon indsats og været engageret hele vejen på trods af svære betingelser, men i bestyrelsen føler vi, at vi er nået et punkt, hvor samarbejdet må stoppe, fordi vi har brug for en anden lederprofil til at løfte os videre i de kommende år,« siger Michelle Elgaard Andersen.

»Bestyrelsen har selvfølgelig drøftet situationen med konsulenter fra COOP, og herfra er man enige med os. Det er en samlet bestyrelse, der står bag beslutningen,« understreger Michelle Elgaard Andersen.

»Det er ikke en beslutning, vi bare lige har taget. Vi har naturligvis løbende evalueret udviklingen i Dagli’Brugsen Nimtofte sammen med Lonnie og COOP, og det har så medført, at vi er kommet til den konklusion, at vi måtte stoppe samarbejdet med Lonnie.«

Flere kunder

Som alle andre dagligvarebutikker er man i Nimtofte også presset af nationaløkonomiens tilstand i kølvandet på krigen i Ukraine og konsekvenserne med hyperinflation i energipriserne.

I forvejen har Dagli’Brugsen Nimtofte været igennem meget svære år, hvor butikkens fremtid eller mangel på samme har været til debat.

»Energipriserne presser os, som de presser andre. Vi er i fuld gang med at få lavet et katalog over potentielle energibesparelser sammen med COOPs energikonsulenter,« siger Michelle Elgaard Andersen.

I 2021 kom Dagli’Brugsen Nimtofte ud med en negativ bundlinje på 41.000 kroner, og bestyrelsesformanden forventer også, at de røde tal vil blinke, når 2022 er et overstået kapitel. Det skal naturligvis også sammenholdes med de investeringer, der er blevet foretaget i årets løb.

»Vi kan se, at vores investeringer har givet os en stabilitet i økonomien, men ikke det forventede løft. Vores kundeunderlag i Nimtofte er for lille, selvom borgerne i byen bakker op om butikken på meget fornem vis. For at komme videre skal vi have flere kunder, og de skal gerne komme fra de mindre omegnsbyer,« siger bestyrelsesformanden.

Hun nævner byer som Tøstrup, Sivested og Attrup, hvor borgerne skal kunne se en interesse i at handle i Nimtofte.

Det bliver således en opgave for en ny uddeler at finde nøglen til borgerne i de mindre landsbyer, der omkranser Nimtofte.

Diskuterer profilen

COOP og bestyrelsen har sat fut i processen med at udvælge den nye uddeler, men profilen diskuteres fortsat.

»Vi overvejer, om vi her og nu har brug for en overgangsløsning eller skal tænke i et lidt længere perspektiv. Uanset hvad efterspørger vi en energisk person som kan gå forrest og vise vejen til flere kunder og nye initiativer, der kan løfte omsætningen,« siger Michelle Elgaard Andersen.

Hun forventer, at en ny uddeler tidligst kan være klar om et par måneder. Indtil da trækker Dagli’Brugsen Nimtofte på folk fra COOP, som sammen med de nuværende ansatte skal holde butikken kørende i mindst et par måneder.

Den fritstillede Lonnie Dilling Pedersen får løn frem til årsskiftet.

Lokalavisen har været i kontakt med hende, men hun henviser til bestyrelsen, og hvad der er skrevet på Dagli’Brugsen Nimtoftes Facebookprofil.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.