»Hvem har dog fået et helt byråd til at hoppe på den limpind?«

Tidligere byrådsmedlem Gunnar Sørensen (V), i sidste byrådsperiode formand for Udvalget for erhverv og beskæftigelse, tror ikke på, at Syddjurs Kommunes nye erhvervsenhed bliver den revolution, som den bliver solgt på til erhvervslivet.

Artiklens øverste billede
Tidligere byrådsmedlem og udvalgsformand Gunnar Sørensen (V) tvivler på, at Syddjurs Kommunes nye erhvervsenhed bliver den åbenbaring, som Byrådet render rundt og tror. Arkivfoto

Venstres Gunnar Sørensen opnåede ikke genvalg ved kommunalvalget i 2021. Det var en personlig skuffelse for landmanden fra Vrinners, der ellers havde været med uafbrudt i lokalpolitik siden 1998.

I perioden 2001 - 2005 i Ebeltoft, 2006 i Ebeltoft og Sammenlægningsudvalget, og fra 2007 til 2021 i Syddjurs Kommune.

Hovedparten af tiden i Syddjurs har han siddet på en frontposition hos Venstre og som udvalgsformand for primært arbejdsmarkedsområdet.

I de sidste fire år var Gunnar Sørensen formand for Udvalget for erhverv og beskæftigelse.

Derfor vil nogle sikkert også se kritikken af Syddjurs Kommunes nye erhvervsenhed, som en forhenværende politikers skuffelse over ikke længere at have hænderne på beslutningshåndtaget.

Det afviser han pure.

»Jeg siger min mening ud fra de erfaringer, jeg har, og så kan folk tænke, hvad de vil,« siger Gunnar Sørensen.

»Men det ændrer ikke en tøddel, at du sætter medarbejdere sammen, som i dag sidder med 30 meters afstand på Rådhuset i Ebeltoft. Heller ikke at du finder et hus eller kontor til dem et andet sted i kommunen og så ansætter en ny leder til at stå i spidsen for den nye erhvervsenhed, som de kalder den.«

- Hvorfor mener du ikke, at det er en god løsning?

»De mennesker, der skal udgøre erhvervsenheden, er jo de samme, der sidder der nu, bare med afstand. Jeg tror simpelthen ikke på, at det vil ændre noget i forhold til erhvervslivet, og den service, som virksomhederne modtager. Det er fantastisk, at De Konservative har formået at overbevise et helt byråd om, at det vil ændre en hel masse.«

Ansæt flere sagsbehandlere

- Dit eget parti Venstre støtter også erhvervsenheden?

»Ja, det er jo hele Byrådet (minus Enhedslisten, der ikke stemte for Budget 2023, red.), der stemte for at investere 2.5 mio. kroner i den nye erhvervsenhed. Tommy Bøgehøj (C) har virkelig fået sin erhvervspolitik gennemført, må man sige. Det er flot arbejde.«

- Du har selv tidligere i din egen tid kritiseret kommunens erhvervspolitik i flere omgang for manglende evne til at yde virksomhederne den service, de efterspurgte. Bl.a. i din sidste periode, hvor du klandrede daværende borgmester Ole Bollesen (S) og direktionen for ikke at være nok oppe på tæerne, men i stedet lade andre mellemledere i organisationen have fokus på erhvervslivet. Nu forsøger man så at gøre noget andet og skabe en ny kultur, hvor medarbejderne ikke er sovset ind i den gamle, men det skyder du ned med det samme?

»Jeg mener, de penge, man nu investerer, havde gjort mere nytte, hvis man havde ansat to yderligere til at tage sig af behandlingen af byggesager og yderligere to til planafdelingen, så lokalplaner blev ekspederet hurtigere. Det tror jeg, erhvervslivet ville have foretrukket, fordi de har efterlyst, og gør det fortsat, hurtigere sagsbehandling. Det er altafgørende for erhvervslivet.«

Fremtidsparken

Gunnar Sørensen var i slutningen af sin egen formandstid langt om længe med til at få sat skub i planerne om det ubebyggede erhvervsområde ved motortrafikvejen tæt på Følle, den såkaldte Fremtidspark.

Planerne og ordene var righoldige i mange år forud uden, at det blev til mere end en lille fis i en hornlygte.

Der blev udarbejdet en markedsførings- og salgsstrategi for kommunal erhvervsjord, og der blev bevilget penge på Budget 2022 til at ansætte en såkaldt grundsalgskoodinator, som potentielle virksomheder kan henvende sig til. Hun, Christina Grunert, tiltrådte 1. maj 2022, og hun er en del af den nye erhvervsenhed.

»Der er potentiale til at tiltrække flere virksomheder, men der er mange om buddet, så det er klart at vores markedsføring og dialog med potentielle virksomheder skal være skarp. Det kan ikke nytte, at det er tilfældigt, det der foregår, fordi der er sådan set 97 andre kommuner, som også råber på flere virksomheder. Virksomhederne kommer ikke til Syddjurs, hvis de oplever, at vi ikke vil dem nok,« udtalte Gunnar Sørensen i juli 2021 til Adresseavisen.

Potentialet er der fortsat, ikke mindst når lokalplanen for Fremtidsparken er godkendt, understreger Gunnar Sørensen.

Men det er ikke den nye erhvervsenhed, som øger potentialet, hvis man spørger den tidligere hanelefant i Syddjurs Byråd.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.