Erhvervspris til Andersen Winery

Business Djursland hædrer vinproducenten fra Vrinners.

Artiklens øverste billede
Formand for bestyrelsen i Business Djursland, Vibeke Tuxen, til højre stod for kåringen af Andersen Winery som årets erhvervsvirksomhed på Djursland. Fra venstre ses Sophia Kirkegaard, der er ansvarlig for butik og events, vinmager Anna Garcia Bergel og en af stifterne, Frantz Mourice Scott Lundby. Foto: Søren Andersen

Hæderen og glasvasen med de kysseklare læber gik til Vrinners, da Business Djursland torsdag morgen uddelte årets erhvervspris.

Det skete traditionen tro ved årets nytårskur, som i år fandt sted i Nautilus på Kattegatcentret i Grenaa. Med Erhverv Grenaa som medarrangør denne gang, fordi der var datosammenfald for arrangementer i de to organisationer.

Arrangementet blev indledt med morgenbrød, kaffe og alkoholfri bobler inden Business Djursland ved direktør Ole Svit præsenterede visioner og særlige strategiske indsatsområder i 2023. 

Borgmester i Syddjurs Michael Stegger Jensen fortalte om den aktuelle status for erhvervspolitik og service i kommunen. Foto. Søren Andersen

Direktør Karsten Bjerrum Nielsen, Kattegatcentret, gav et oplæg om virksomheden og dens aktuelle status. Og traditionen tro fik Djurslands to borgmestre – Kasper Bjerregaard, (V) fra Norddjurs Kommune og Michael Stegger, (S), fra Syddjurs Kommune – mikrofonen og mulighed for at fortælle om deres visioner for erhvervslivet 2023 i de to kommuner. 

Norddjurs Kommunes borgmester Kasper Bjerregaard i sin præsentation af kommunens erhvervspolitik og muligheder. Foto: Søren Andersen

Af deres oplæg kan man udlede, at de i det daglige samarbejder om fælles projekter - og meget gerne involverer Djurslands to folketingsmedlemmer, socialdemokraten Leif Lahn Jensen og Liberal Alliances Jens Meilvang samt socialdemokraten Else Søjmark fra Regionsrådet i det midtjyske.

Krav om gazellestatus

Det var bestyrelsesformand for Business Djursland, Vibeke Tuxen, der fik lov til at afsløre årets vinder af erhvervsprisen, som tildeles en Gazellevirksomhed fra Djursland i fremgang. Dem var der 34 af på Djursland sidste år. 17 i hver af de to kommuner.

Kort fortalt er definitionen på en gazelle: En virksomhed, der i løbet af de seneste fire regnskabsår har haft kontinuerlig vækst i omsætning eller bruttoresultat, og som samlet set har mere end fordoblet omsætningen eller bruttoresultatet i perioden. 

Det er en stor fornøjelse at blive udvalgt som vinder. Det havde vi ikke lige forestillet os, at vi skulle have et sådant skulderklap

Frantz Mourice Scott Lundby

»Det er medlemmerne af Business Djursland, der indstiller og vælger modtageren af prisen. I år er modtageren blandt de dem øverste gazellevirksomheder på Djursland og har fået klart flest stemmer og mange flotte ord med på vejen. Blandt andet, at der er tale om et vaskeægte garageeventyr og, at den er et stærkt brand for Djursland. Vækst sidste år var på hele 376,2 procent. Det er alligevel en del, og det er en virksomhed, som er skabt af det lange seje træk og som skaber arbejdspladser,« sagde Vibeke Tuxen blandt andet i sin præsentation af årets vinder.

Fra Andersen Winery var tre mødt op for at modtage prisen. Butik og eventchef Sophie Kirkegaard, vinmager Anna Garcia Bergel og en af stifterne, Frantz Mourice Scott Lundby.

»Det er en stor fornøjelse at blive udvalgt som vinder. Det havde vi ikke lige forestillet os, at vi skulle have et sådant skulderklap. Men vi er glade for, at der er nogle, som synes om os og om vores produkter. Vi står ved vores beliggenhed på Djursland og bruger den, når vi kan i vores markedsføring,« sagde Frantz Mourice Scott Lundby i sin takketale.

Virksomheden

Siden Andersen Winery rykkede ind i Vrinners i 2015, har de udvidet vineriet flere gange. Seneste udbygning sikrer lagerplads til deres gærende frugtvine, og den er netop taget i brug.

I år 2015 lavede Andersen Winery 3.000 flasker. Sidste år var det vokset til 110.000. Efterspørgslen er vokset samtidig.

Siden 2015 har Mads Groom Andersen, Frantz Maurice Scott Lundby og Morten Rinder Stengaard produceret frugtvin efter samme principper som man gør i Champagne. Man er inspireret af ”drueverdenen”, hvor man benytter sig af de historiske og velansete produktionsprincipper. Blot er råvarerne anderledes og man prioriterer i høj grad at benytte sig af lokale avlere.

Det hele startede med æblet, som lige netop her i Danmark har fantastiske vækstbetingelser.For ligesom det er tilfældet med de så famøse, ”danske” jordbær, hvor de danske udgaver bare smager af mere, har en række af frugter og bær mulighed for at danne en helt anden smag og ikke mindst en uhyre spændende syreprofil. Derfor producerer man nu foruden en række forskellige æblevine også vine på solbær, hindbær og ribs. Både knas-tørre udgaver samt mere sødlige af slagsen.

Virksomheden har vundet masser af priser for produkterne fra det gamle mejeri i Vrinners - og nu også den lokale erhvervspris.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.