Dagli'Brugsen Thorsager rykker tættere på indvielse

Den rutinerede brugsuddeler Keld Madsen vil ikke sætte en dato på, hvornår han hejser flaget for de 500 yderligere kvadratmeter og de øvrige ændringer indendørs i Dagli'Brugsen Thorsager.

Artiklens øverste billede
Brugsuddeler Keld Madsen vil ikke melde en indvielsesdato ud for de 500 nye kvadratmeter til Dagli’Brugsen Thorsager, men det bliver ikke lang tid efter påske. Foto: Lars Norman Thomsen

En influenzaramt brugsuddeler Keld Madsen var dukket op i skumringstimen i Dagli’Brugsen Thorsager som aftalt for at orientere deltagerne på borgmester Michael Stegger Jensens tirsdagsrundtur i Thorsagers indre by om den 500 kvadratmeter store udvidelse af butikken og de ændringer, det medfører, i den øvrige del af butikken.

Det bliver en uge eller måske to efter påske, vurderer jeg lige nu

Den rutinerede uddeler kunne fortælle, at han med vilje ikke har sat nogen indvielsesdato på, men at den nærmer sig.

»Det bliver en uge eller måske to efter påske, vurderer jeg lige nu,« lød det fra Keld Madsen.

I november 2022 var det fem år siden, at Dagli’Brugsen Thorsager rykkede væk fra midtbyen og placeringen overfor Thorsager Kirke, og mens den forestående udvidelse rykker tættere på for hver dag, der går, ser det umiddelbart sværere ud med at opfylde ambitionerne med den grund, som Dagli’Brugsens forlod.

Her mere end fem år senere har ejeren, Syddjurs Kommune, fortsat svært ved at opfylde ambitionerne for den nu forladte grund.

Det var et stærkt ønske fra Dagli’Brugsens bestyrelse med opbakning fra Thorsager Distriktsråd at omdanne området til et boligområde og et mindre grønt område med parkeringspladser til gavn for hele byen - ikke mindst besøgende til kirken og forsamlingshuset.


Steggers følge lyttede med store ører til brugsuddelerens fortælling om overgangen fra midtbyen til Ryomvej: Foto: Lars Norman Thomsen

Sort bundlinje

Keld Madsen noterede overfor borgmesteren og hans følge, at han var glad for, at han, brugsuddeleren, og bestyrelsen var enige om, at flytningen til Ryomvej fra en fremtidssikring af Thorsagers dagligvarebutik.

Til gengæld kneb det for Syddjurs Kommune at komme op på beatet og levere opbakningen, men endelig lykkedes det da at få hul igennem. 19 mio. kroner lød investeringen på for godt fem år siden.

De 500 nye kvadratmeter løber op i 10,5 mio. kroner - stort set som budgetteret.

»Vi har selvfølgelig taget et mindre lån (i de selvstændige brugsforeningers låneforening, red.), men vi kan selv levere hovedparten af pengene til investeringen, og i modsætning til, da vi rykkede fra midtbyen og byggede nyt herude, sover jeg godt om natten,« forklarede Keld Madsen med et grin, da han i august 2022 præsenterede byggeriet på tegnebordet overfor Adresseavisen.

Han sover fortsat godt om natten, forsikrede han, inden borgmesterfølget drog videre.

Med til den gode mængde søvn hører også, at regnskabsåret 2002 bød på et overskud nær de 300.000 kroner. Det er de færreste brugsuddelere på Djursland forundt, hvis andre overhovedet, i et 2022, hvor energiregningen stak helt af.

Året før lavede Dagli’Brugsen Thorsager et overskud på over 1.5 mio. kroner.

Det indikerer, at det ikke er blær, da Keld Madsen forklarede overfor Steggers følge, at Dagli’Brugsen Thorsager på alle vigtige økonomiske parametre har leveret fortsatte fremskridt siden flytningen fra midtbyen - lige fra benzinsalg til Convenience Food.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.