GLN alias Glenn Thullesen vil musikken og er klar til at afprøve, hvor langt talentet kan bære. Foto: Lars Norman Thomsen

GLN alias Glenn Thullesen vil musikken og er klar til at afprøve, hvor langt talentet kan bære. Foto: Lars Norman Thomsen

GLN fra Brunmose aktuel med EP'en Stifinder

Glenn Thullesen, 21, har på noget nær rekordtid fået hul igennem til musikbranchen efter en rum tid med sang under bruseren og lidt musikalsk lir til gymnasiefesterne

Af
Lars Norman Thomsen

BRUNMOSE "Jeg hedder GLN, med det borgerlige navn Glenn Thullesen, jeg er 21 år og kommer fra Ryomgård. Jeg havde fredag 28. september udgivelse på min debut EP 'Stifinder', der er lavet i samarbejde med Aarhus produceren Daniel Bé, som blandt andet har arbejdet sammen med den amerikanske verdensstjerne Kid Ink, Aarhus-bandet Bogfinkevej, Ham den Lange, samt mange flere."

Nogenlunde sådan lød introen i en mail fra en ung herre til Lokalavisen. Læser man lidt videre, går det hurtigt op for en, at selvtilliden ikke har lidt grundskud allerede:

"Min musik har noget til de kræsne hiphop entusiaster, med forkærlighed for dygtig teknisk færdighed, der er lidt ældre end de 18 år, hvis man ønsker de gamle skarpe flows blandet med nutidens beats eller blot en pause fra nutidens afrotrap, er min musik helt klart et lyt værd."

Det viser sig, at unge Glenn er en yderst behagelig, veltalende og helt-nede-på-jorden fyr med kasketten inden for rækkevidde - og tillige er en god kaffebrygger. Han bor hjemme ved forældrene på en moderniseret ejendom i Brunmose nær Pindstrup, har to yngre søstre, der har gang i studierne. Familien flyttede til den nuværende adresse fra Stabrand, da Glenn var syv. Allerede dengang var han startet på Kolind Centralskole, og her gik han i skole til det var schools out. Selv er Glenn i gang med sabbatår nummer to efter, at han i sommeren 2017 dimitterede fra Vid Djurs Gymnasier i Rønde med en HHX-studentereksamen i baglommen.

Satser på musikken

Lige nu kombinerer GLN, som kunstnernavnet lyder, en musikalsk karriere med et 30 timers job hos KFC i Tilst.

"Jeg vil meget gerne flytte til Aarhus, hvor jeg kommer 3-4 gange om ugen på grund af musikken, men det er ikke økonomisk muligt endnu. Det er vildt dyrt at være i denne branche, når man endnu er der, hvor man skal betale det meste selv."

"Jeg vil musikken," fastslår han uden yderligere omsvøb. Det på trods af, at han aldrig har været i nærheden af at spille på et instrument, men kun har testet stemmens potentiale ved diverse ungdomsfester.

Efter at have smuglyttet til de fem numre på EP'en: 'Stifinder', 'S.O.S.', 'Nede', 'Succes' og 'Op' - er det første, man bemærker GLN's mørke, lidt melankolske stemme, der passer fint til de danske tekster, som GLN selv har forfattet. Østkyst Hustlers, Humleridderne og Clemens har ikke levet forgæves, men unge GLN har et udtryk og en stil, som han allerede godt kan tillade sig at kalde sin egen.

"Det tog for alvor fart i marts 2018, hvor jeg efter et længere tilløb og en masse snak med forskellige mennesker i miljøet fik mulighed for at gå i studiet og arbejde med musikken under kyndig back-up fra Daniel Bé."

Live-koncerter er det også blevet til: "Jeg har spillet til bl.a. Fresh18 til Aarhus Festuge, hvor blandt andet L.O.C. Marwan & Bogfinkevej også spillede, derudover har jeg spillet på Aarhus Havn til VM i Kapsejlads, Headroom Festival og nogle mindre ting."

Han mødes ofte med Daniel Bé og sin manager Sebastian Thinggaard for at aftale kommende planer. Der kommer et remix af to af numrene fra debut-EP'en til december, og til januar skal der smedes. Det er her, at aftalerne med store og mindre festivals hen over sommeren 2019 skal på plads. Det er hårdt arbejde. GLN er klar til at investere de unge år i at prøve lykken uden sikkerhedsnet. Safety First tæller ikke i branchen.

Publiceret 07 November 2018 20:00