Møllerup Gods er en malerisk ramme omkring Verdensballetten, der i år for 8. gang optræder på godset. Pressefoto

Møllerup Gods er en malerisk ramme omkring Verdensballetten, der i år for 8. gang optræder på godset. Pressefoto

Verdensballetten danser igen på Møllerup Gods

For 8. år i træk danser Verdensballetten på Møllerup Gods, og der er både nye og kendte kunstnere på programmet

Ballet På Møllerup Gods forventes det igen i år at blive en magisk sommeraften, når Verdensballetten lørdag 13. juli præsenterer årets forestilling med internationale balletstjerner og danske operasangere og musikere.

Den ene af Verdensballettens kunstneriske ledere, Steven McRae, er tilbage på scenen. Udover sit faste engagement som 1.solodanser ved The Royal Ballet of London, har han i denne sæson indspillet film.

Han har en af de bærende roller i filmatiseringen af musicalen Cats, som får verdenspremiere til december.

Årets nye balletnavn bliver den 27-årige ballerina fra The Royal Ballet of London Yasmine Naghdi. Hun skabte overskrifter, da hun sidste år debuterede i rollen som Julie i Romeo & Julie med flotte anmeldelser til følge. Nu får hun sin debut med Verdensballetten og skal bl.a. danse med den italienske solodanser fra London Federico Bonelli.

Derudover bliver det til et gensyn med bl.a. Iana Salenko og Marian Walter fra Statsballetten i Berlin, Nehemiah Kish og Yuhui Choe fra The Royal Ballet of London. Årets kvindelige operasanger bliver den danske sopran Denise Beck, som til dagligt bor i Berlin, men som optræder på de store scener i Europa – hun har bl.a. sunget i Wien, München, Amsterdam, Oslo og Moskva og i denne sæson har hun også været engageret på operaen i København.

”Jeg glæder mig meget til at skulle synge med Verdensballetten til juli. Det er en kæmpe fornøjelse at være med, at opleve så dygtige dansere og musikere, at mærke publikums glæde og begejstring," siger Denise Beck.

Går op i højere enhed

Denise Beck får selskab af Verdensballettens kunstneriske leder Jens-Christian Wandt, der igen i år optræder i rollen som både sanger og konferencier, og de vil blive akkompagneret af Verdensballettens faste musikere – violinisten Niklas Walentin og pianisten Alexander McKenzie, der er med for 3. år i træk.

Det er, som det hør og bør, operasangeren Jens-Christian Wandt der er primus motor på Verdensballetten:

"Det er altid noget særligt at optræde på Møllerup Gods. Stemningen, omgivelser, publikum og kunst; det hele går op i en højere enhed som gør Møllerup til noget helt specielt. Vi føler os alle meget hjemme på Møllerup og det giver et større overskud, så vi kan yde endnu mere, når vi står på scenen.”

gs

FAKTA

Program for Verdensballetten

Kl. 16.00 åbner området med Picnic i Parken

Kl. 16.00 åbner baren med lokale specialiteter i form af mad og drikke samt kaffe og kage

Kl. 16.00 åbner udlevering af forudbestilt picnic kurve

Kl. 16.30 er der rundvisning og foredrag på Møllerup Gods

Kl. 17.30 optræder Aarhus og Randers Balletskole

Kl. 18.30 opvarmning og klar scene til Verdensballetten 2019

Kl. 19.30 Verdensballetten 2019

Publiceret 17 April 2019 07:00