Det Flydende Teater Fra venstre Brian Hjulmann, Lise Lauenblad & Rolf Hansen. Foto: Per Morten Abrahamsen

Det Flydende Teater Fra venstre Brian Hjulmann, Lise Lauenblad & Rolf Hansen. Foto: Per Morten Abrahamsen

Ekstra: Grevinde Danner

Syddjurs Teaterforening klar med ekstraforestilling 'DANNER en grevinde af folket' på Rosenholm Slot

Af
Lars Norman Thomsen

TEATER De, der har læst på deres Danmarkshistorie, er uden tvivl stødt på historien om Grevinde Danner med det borgerlige navn Louise Christine Rasmussen, og har man været forbi Jægerspris Slot på Sjælland, er interessen for denne helt særlige kvinde blevet styrket.

Hun var født i rendestenen, men nåede som voksen at elske to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren fik hun barn med. Kongen blev hun gift med. Det bedre borgerskab stod i kø i forsøg på at ydmyge hende, men grevinden blev trofast stående ved kongens side.

Det Flydende Teater fortæller i forestillingen 'DANNER en grevinde af folket' dramaet om den spektakulære kvinde, og Syddjurs Teaterforening kunne allerede inden sommerferien melde alt udsolgt til den forestående opførelse på Rosenholm Slot.

Derfor gik bestyrelsen i Teaterforeningen isommerferien i gang med at undersøge om en ekstraforestilling var mulig, da der var en del der kontaktede bestyrelsen for at komme på venteliste.

Heldigvis kunne Det Flydende Teater tilbyde en ekstra opførelse og nu kommer der yderligere 100 billetter til salg.

DANNER – ekstraforestilling – spiller på Rosenholm Slot torsdag 10. oktober kl. 16.

Billetter på www.syddjurs teaterforening.dk.

Publiceret 30 August 2019 13:00