Lystænding i lysgloben er et af indslagene i aftenkirken, som sognepræsterne Mia Brøgger (tv) og Mariann Kristiansen inviterer til i Tirstrup Kirke. Foto: Morten Bay-Mortensen

Lystænding i lysgloben er et af indslagene i aftenkirken, som sognepræsterne Mia Brøgger (tv) og Mariann Kristiansen inviterer til i Tirstrup Kirke. Foto: Morten Bay-Mortensen

De tænder lys i Tirstrup

En aftenstund i kirken kan give ro på

Med levende lys i globen foran alteret, sprøde guitartoner, og smukke poetiske ord, lægger de to sognepræster Mia Brøgger og Mariann Kristiansen op til en ny omgang såkaldt ”aftenkirke” i Tirstrup Kirke. Sammen har de udviklet et særligt koncept på en hverdagsgudstjeneste, som med tre velbesøgte aftener i sidste sæson viste sig at tiltale mange.

”Jeg tror, det blev opfattet som et nyt pust i de klassiske søndagsgudstjenester, og mange rigtig mange fik en god oplevelse af den særlige stemning, som kirkerummet giver, når mørket sænker sig”, siger Mia Brøgger, der glæder sig over, at blandt andre konfirmandforældrene har taget nyskabelsen til sig.

”Det har helt sikkert en stor værdi, at aftenkirken skaber en rolig og fredfyldt stemning. Her får deltagerne tre kvarters ro og fred på kirkebænken, hvor det er tilladt at synke lidt ned og give plads til den eftertanke og fordybelse, som mange savner i et travlt hverdagsliv. De fleste oplever jo, at der er alt for meget, der slås om ens opmærksomhed, og en aftenstund i kirken kan faktisk give lid ro på”.

De to præster lader deltagerne reflektere med på udvalgte tekster fra Bibelen og fra litteraturen, og i efteråret har de valgt at sætte spot på det overordnede tema ”Tid”.

Den 5. september lægger Mia Brøgger op med begrebet ”langsomhed” og der følges op i oktober med ”hurtighed” og i november ”evighed”.

Den musikalske stemning har høj prioritet, og en god bund under fællessangen lægges af to erfarne og velspillende musikere, guitaristen Lars Schröder, der også er kendt som kirkesanger, og Mogens Balle på tangenter.

Aftenkirke i Tirstrup med sognepræsterne Mia Brøgger og Mariann Kristiansen på skift er tre torsdage kl. 19.00: 5. september, 10. oktober og 14. november.

Publiceret 31 August 2019 07:30