Kvartetten Lydenskab er omdrejningspunkt for projektet 'En symfoni til Pindstrup', der uropføres i Pindstruphallen 7. september. Pressefoto

Kvartetten Lydenskab er omdrejningspunkt for projektet 'En symfoni til Pindstrup', der uropføres i Pindstruphallen 7. september. Pressefoto

Pindstrup får sin helt egen symfoni tilsat poesi

Spændende, hvordan Pindstrup borgerne tager imod 'En symfoni til Pindstrup' som uropføres lørdag i Hallen

Af
Lars Norman Thomsen

PINDSTRUP Den 7. september opfører Lydenskab 'En Symfoni til Pindstrup' i Pindstruphallen, hvor alle er inviteret til at opleve dette nye værk, der iscenesættes og opføres med musik, poesi, lydinstallationer samt scenografi af hollandske Rob van den Broek.

Gennem to uger i august har musikerne fra Lydenskab samt komponist Gorm Askjær besøgt Pindstrup med henblik på at tale med borgere, foreninger, kunstnere, nye danskere, gamle danskere, kaffeklubber og meget mere for at indsamle fortællinger om livets gang i Pindstrup. Fortællinger om både fortid, nutid og fremtid.

Udover et nyt musikalsk værk, sammenfattes fortællingerne også til poetiske udsagn om livet i Pindstrup af den prisvindende forfatter Ursula Andkjær Olsen, nyudnævnt rektor for Forfatterskolen i København, og bliver opført som en del af den nyskrevne symfoni.

Det samlede regionale projekt har et budget på 2.529.000 kroner. Der er bevilget tilskud på 1.4 mio. kroner fra Region Midt, kommunale samarbejdspartnere, Statens Kunstfond, Dansk Komponistforening og La Cours Fond.

Budget

Det lokale budget i Pindstrup er på 345.000 kr.

Heraf er 141.000 kr. finansieret af de bevilgede fondsmidler, og da Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur på et møde før sommerferienbevilgede et tilskud på 200.000 kroner fra Bosætningspuljen, er økonomien på plads forud før lagens uropførelse.

Publiceret 06 September 2019 09:00