Glaspuster Karen Nyholm ser frem til at repræsentere Danmark ved en stor udstilling i Uzbekistan.Foto: Karen Nyholm

Glaspuster Karen Nyholm ser frem til at repræsentere Danmark ved en stor udstilling i Uzbekistan.Foto: Karen Nyholm

Lokale kunstnere skal repræsentere Danmark i Uzbekistan

Karen fra Nyholm Cantrell Glas og Helle Rittig, der er keramiker i Dråby, drager inden længe til Uzbekistan på kunstudstilling.

Af
Katharina Andersen

Ebeltoft Glaspuster Karen Nyholm fra Nyholm Cantrell Glas og keramiker Helle Ritting reprænsenterer Danmark ved en international kunsthåndværkfestival i Uzbekistan.

Udstillingen samler kunstere fra 60 forskellige lande, og der vil samlet set være mere end 1000 lokale udstillere.

"Det er et kæmpe stort arrangement, og vi kommer til at repæsentere Danmark. Da vi fik henvendelsen i sin tid, fik vi at vide, at vi skulle møde op i nationaldragt, men det kan vi af gode grunde ikke, så vi tager vores pæneste kjoler på," fortæller Karen Nyholm.

Karen Nyholm ser meget frem til turen, men hun ved ikke helt, hvad de to lokale kunstnere skal forvente sig af udstillingen.

"Jeg har faktisk ingen idé om, hvad skal jeg forvente, for jeg har ikke rejst i de egne før, men det bliver en kæmpe oplevelse, og det er jo fornemt at blive inviteret til et så stort arrangement."

Hvordan netop Karen Nyholm og Helle Ritting er udvalgt vides ikke, men begge har de deltaget på en konference i Venedig sidste år.

"Det er måske der, de har fundet os," siger hun.

Publiceret 14 September 2019 10:30