Mikkel Beha Eriksen kommer og fortæller på Syddjurs Bibliotek. Pressefoto

Mikkel Beha Eriksen kommer og fortæller på Syddjurs Bibliotek. Pressefoto

Mikkel fortæller om det kolde nord

Mikkel Beha Eriksen fortæller om sin rejse rejse op langs Norges kyst mod polarisen og Svalbard

Foredrag Det er en af de store fortællere, der gæster Multisalen i Kolind+, torsdag 31. oktober i et arrangement, som FOF Djursland og Syddjurs Bibliotek står sammen om. ”Mikkel og den hvide verden” hedder foredraget. Det er med Mikkel Beha Eriksen, som denne aften tager deltagerne med ud på en rejse op langs Norges Kyst mod polarisen og Svalbard.

"Mikkel og familie har sejlet overalt i verden, men i mange år har det været en drøm at sejle mod nord. I foredraget og i den TV-serie, som blev vist for få måneder siden, følger man familiens forberedelser og klargøring af ekspeditionsskibet ”Wallenberg”, der er specielt forberedt til sejlads i de kolde farvande," skriver Syddjurs Bibliotek i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Planen er at sejle så langt mod nord som muligt, og det bliver en rejse ind i isnende kulde, susende storme og en fantastisk og storslået natur. Men det bliver også en rejse ind i de stadigt mere synlige klimaforandringer, hvor isen smelter og hvor vejret bliver mere og mere ekstremt."

Eventyr og advarsel

Foredraget er dermed både en rejse ind i eventyret og en advarsel om, at kloden har behov for, at vi passer på den, skriver Syddjurs Bibliotek.

53 årige Mikkel Beha er søn af Troels Kløvedal, som han har sejlet med på skibet ”Nordkaperen”, siden han var barn. Netop Troels Kløvedal viser Syddjurs Bibliotek en større plancheudstilling om i foyeren i Kolind+ i perioden 22. oktober til 8. november.

Udstillingen hedder ”Frihedens værksted” og bygger på den udstilling, som Naturhistorisk Museum i Aarhus har vist i løbet af året. Gennem citater fra Troels Kløvedals forfatterskab stiller udstillingen skarpt på livets store spørgsmål om kærlighed, frihed og fællesskab, hvor netop rejsen ud i verden og mødet med det fremmede har været med til at give nogle af svarene.

Der er stadig billetter til foredraget med Mikkel Baha. Billetterne kan købes både på FOF Djurslands hjemmeside, www.fof-Djursland.dk, på telefon 86325588 eller på Syddjurs Biblioteks hjemmeside, syddjursbibliotek.dk.

Kapp

Publiceret 22 October 2019 23:28