Knud Romer kommer til byen. Fotograf: Anne Prytz Schaldemose

Knud Romer kommer til byen. Fotograf: Anne Prytz Schaldemose

Foredrag: Knud Romer gæster Maltfabrikken

Samfundsdebattør og forfatter Knud Romer gæster Maltfabrikken med foredrag 13. november

Foredrag Det kommer med garanti ikke til at gå stille for sig, når Knud Romer gæster Maltfabrikken i Ebeltoft til et personligt og skarpt foredrag onsdag 13. november.

Knud Romer er kendt af de fleste som en skarp samfundsdebattør med sans for at sætte fingeren på de ømme punkter i samfundet. Han har blik for de sociale skævheder i landet og ikke mindst den store afstand, der ofte kan være mellem politikerne på Christiansborg og resten af befolkningen. Netop de sociale skævheder i vores samfund og forskellen mellem provinsen og hovedstaden går igen i hans to selvbiografiske romener, ”Den som blinker er bange for døden” og ”Kort over Paradis”. Her fletter han sin egen opvækst i Nykøbing Falster og senere ungdommen i København sammen med tematikkerne omkring det at være udenfor fællesskabet.

I sit foredrag på Kulturloft i Ebeltoft 13. november tager han udgangspunkt i de to romaner og den alt andet end uproblematiske opvækst og ungdom, som de udspringer af. Han fortæller om livet, sin egen viltre løbebane og stiller skarpt på den måde, vi behandler ”de andre” på. Og det bliver helt sikkert ikke kedeligt, for Knud Romer lægger ikke fingre imellem.

”Vi har alle sammen brug for en gang imellem at blive rusket lidt op i og se nogle ubekvemme sandheder i øjnene,” udtaler Lisbeth Larsen fra Syddjurs Bibliotek og fortsætter:

”Og hvor paradoksalt det end kan lyde, så er netop problematikken omkring det at stå udenfor fællesskabet relevant for os alle sammen. Der var derfor heller ingen tvivl om, at vi ville være med, da Bogby Ebeltoft henvendte sig med deres gode forslag om at inviterer Knud Romer til Ebeltoft.”

Foredraget er støttet af Statens Kunstfond og Syddjurs Kommune og er arrangeret i et tæt samarbejde mellem Syddjurs Bibliotek, Bogby Ebeltoft og Kulturloft.

Der er stadig få ledige billetter tilbage til foredraget, som kan købes på www.syddjursbibliotek.dk.

Kapp

Publiceret 08 November 2019 13:00