Gitte Hænning giver koncert på Fuglsøcentret i juli 2020. Pressefoto

Gitte Hænning giver koncert på Fuglsøcentret i juli 2020. Pressefoto

Fuglsøcentret: Gitte Hænning i 2020

Hun har været i branchen siden sit 8. år. Nu er hun 73. Hør Gitte Hænning på Fuglsøcentret i juli 2020

Af
Lars Norman Thomsen

FUGLSØ Gitte Hænning fik sit første hit i Danmark som bare 8-årig med nummeret 'Giftes med farmand', hvor hun sang duet med sin far, Otto Hænning.

Siden rullede det for sangerinden, der med klassikere fra Dansktoppens storhedstid som 'Jeg snakker med mig selv' og 'Ta’ med ud og fisk', skrev sig ind i pophistorien. Førstnævnte sang opnåede at blive diskvalificeret fra Melodi Grand Prix i 1962. Nogen havde i Radiohusets kantine hørt sangen blive nynnet, og så var det exit. Gitte Hænning fik dog lov til at fremføre sangen uden for konkurrence, og så var vejen til en stedsegrøn sang banet.

Tabloidpressen og de kulørte blade har fulgt hende tæt. Ikke mindst med beretninger om hendes forskellige kærlighedsforhold og elskere, mindre om musikken.

Gitte Hænning har prøvet det hele: Refrænsangerinde, blokvognsartist og tyske slagere. Det har givet hende smør på brødet. Mange glemmer imidlertid, at hun er til meget mere end det. For eksempel en dygtig fortolker af jazz-standards og viser.

Når nu 73-årige Gitte Hænning, der bor i Berlin og har holdt til i det tyske i mange år, giver koncert på Fuglsøcentret 25. juli i 2020 bliver det med et hold tyskere musikere som backing.

Gad vide om de kender melodien til 'Lille Frøken Himmelblå', som Gitte Hænning sang duet med Dirch Passer i filmen 'Han, hun, Dirch og Dario'?

Ellers har de lidt tid at løbe på. Billetterne er i forsalg.

Publiceret 30 November 2019 06:30