Brødrene surfbræt åbner ny sæson

Moonjam spiller lørdag på Kulturloft

ebeltoft Ebeltoft Kulturhus, som i efteråret flyttede til nye faciliteter i Maltfabrikken, er klar til at åbne anden sæson på Kulturloft.

Det sker lørdag 1. februar, når Moonjam går på scenen. Moonjam er for længst blevet folkeeje - et stykke dansk kultur med internationalt vingefang. Netop nu fejrer bandet sit største comeback til dato, så det er et Moonjam i topform, publikum kan glæde sig til at møde på Kulturloft.

Gennem tre årtier har Morten og Rasmus Kærså sat deres dybe spor i dansk pop og rock. Som musikalske katalysatorer har de to brødre gennemsyret dansk sangskrivning, trends, hits og beats med deres passionerede tilstedeværelse på pophimlen over Danmark. Storebror Morten lagde ud med det legendariske band Sneakers i begyndelsen af 80’erne, og bare fire år senere fulgte Rasmus trop med Danseorkestret, der skød sig mod toppen af hitlisterne med en raketfart, som næppe er set siden.

Mod slutningen af 80’erne dannede Kærså-brødrene Moonjam - et orkester, som udover at levere ørehængere og imponerende CD-salgstal også havde en indbygget vilje til at sætte præg på samtiden. Moonjam ville mere end bare at underholde. De akkompagnerede nedbrydningen af jerntæppet, spillede i Nordkoreas ingenmandsland og optrådte i Nevadaørknen i USA med syngende rock mod atomvåben.

Moonjam blev voksne og viste sig at være et musikfænomen med tidløs holdbarhed. Med en sound, der bare var og er umiskendeligt Moonjam: Dansk rockmusik i særklasse, altid med international rækkevidde.

Men også med en anden slags rækkevidde. For selvom Moonjam lige fra begyndelsen har været et orkester, der ville bryde ydre grænser, har de samtidig formået at række ind i lytterens sjæl med poetisk følsomhed - ofte båret frem uden ord af den karakteristiske saxofon, der er uløseligt forbundet med Moonjam. Lyden af mindst én generations soundtrack til forelskelser og fremtidsdrømme.

Moonjam består af Mikkel Nordsø, guitar - Henriette Krogh, trommer - Maibrit Olesen, vokal - Bobby Ricketts, sax - Rasmus Kærså bas/vocal og Morten Kærså, vokal/keys.

Yderligere info på www.maltfabrikken.dk

CV

Publiceret 31 January 2020 15:00