Koncerten med The Blackbirds i Balle Borgerhus lørdag markerer, at huset nu også fremover bliver hjemsted for kulturelle og musikalske arrangementer. Pressefoto

Koncerten med The Blackbirds i Balle Borgerhus lørdag markerer, at huset nu også fremover bliver hjemsted for kulturelle og musikalske arrangementer. Pressefoto

The Blackbirds fortolker The Beatles i Balle Borgerhus

Duoen, der består af guitarist Søren Bødker Madsen og sangerinde Karoline Budtz, spiller nye fortolkninger af perlerækken af Beatles sange, Hey Jude, Lady Madonna, Here comes the sun ... lørdag aften i Balle

Af
Lars Norman Thomsen

BALLE The Blackbirds spiller nye fortolkninger af The Beatles stedsegrønne musik i det fine Balle Borgerhus lørdag 1. februar.

I bedste rytmiske, kammermusikalske stil leger duoen på fornemste vis sig igennem de største Beatles sange, Norwegian Wood, Because og Love Me Do og sætter dem i et nyt lys. Duoen består af Søren Bødker Madsen og sangerinden Karoline Budtz, og deres tilgang til den verdensberømte Liverpool-kvartet er ikke den traditionelle med at tælle til fire i et øvelokale og så sætter trommer, bas, rytmeguitar og singleguitar i.

Søren Bødker Madsen er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium, og solist-uddannet fra musikkonservatoriet i Wien, hvorfra han aflagde afgangseksamen med enstemmig udmærkelse i 1984. I 1986 vandt han 1. prisen i den internationale Kutha Hora guitarkonkurrence i Tjekkiet – med deltagelse af over 100 guitarister. Siden 1981 har han været lærer på Kolding Musikskole, og i perioden 1988-92 undervist på Det Jyske Musikkonservatorium i guitar og pædagogik.

Karoline Budtz er uddannet sanger ved Det Jyske Musikkonservatorium 2007 og har siden undervist i sang og musik. Hun har arbejdet med børne-rytmik i 10 år i både musikskole og privat regi.

'Beatles Forever'

Duoen har i samarbejde med DR produceret 20 programmer: 'Beatles Forever' i 2012 og 2014. De genudsendes jævntligt, og sendes nu også i Sverige, Finland, Island og på Færøerne.

Den legendariske rockanmelder, nu afdøde Torben ' Billen på bladet' Bille skrev begejstret om duoen: "Den fremragende guitarist, Søren Bødker Madsen fortolker Beatles-kataloget begavet" og om Karoline Budtz skrev han næsten forelsket: "Hun lød som grunden til at Lennon & McCartney skrev sangen 'Love Me Do' – i aften får hun Blackbird til at flyve."

Dørene åbnes i Balle Borgerhus kl. 19.00.

Det vil være muligt før koncerten og i pausen at købe drikkevarer og en sandwich.

Entré 140 kroner.

Publiceret 31 January 2020 17:00