Screenshot af, hvordan teaterundervisning ser ud, når det foregår via en skærm. Foto: Peter Mohlin Kring

Screenshot af, hvordan teaterundervisning ser ud, når det foregår via en skærm. Foto: Peter Mohlin Kring

Coronavirus: Syddjurs Egnsteater genoptager teaterundervisningen

Det giver mening at mødes online, når man nu ikke kan mødes face-to-face, mener de mindste skuespillere hos det lokale egnsteater

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS De 18 børn på Syddjurs Egnsteaters to teaterhold for de mindste var ved at gå bananas af ikke at se deres kammerater, men nu kan de igen mødes med ligesindede, hjemme hos dem selv - og på denne måde holde afstand, som dikteret af myndighederne.

Torsdag eftermiddag prøvede det ene hold at lave undervisning online med programmet Zoom, og det var en kæmpe succes.

”Børnene blev hængende efter undervisningen i 45 minutter og snakkede bl.a. pinlige historier mm. De hyggede sig og fik lavet noget sjovt sammen, ” fortæller teaterunderviser Benjamin Pilegaard Nielsen.

Udover hyggen lærte eleverne også en del teaterfagligt, forklarer han.

”Eleverne kan lave mange af de samme øvelser, vi laver normalt. Såsom at fortælle historier med et ord eller forstørre et ansigt 10 procent. Det er en øvelse, hvor den første starter med et lille smil, den næste gør smilet større, og sådan fortsætter det, indtil vi har et overdrevent tegneseriesmil

Syddjurs Egnsteater vil fremover lave online-undervisning for de nuværende teater-elever, så længe Danmark er lukket ned med coronavirus.

Publiceret 21 March 2020 19:00