Virtuel koncert: KLIK på KULS.dk på torsdag

Kulturskolen er også tvunget til at tænke kreativt for at komme musikalsk ud over rampen i disse Corona-tider

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS Kulturen har svære vilkår lige nu. I særdeleshed den musikalske del af den, fordi større forsamlinger over ti ikke er tilladt.

I stedet for at stille en udendørs scene op et eller andet sted i Syddjurs på en større parkeringsplads, hvor forældre, søskende og andre interesserede kan køre ind med deres bil og overvære koncerten herfra, tyr Kulturskolen Syddjurs til de digitale muligheder til elevkoncerten torsdag 7. maj i tidsrummet 16.30-18.30.

Lige nu er al undervisning i normal forstand i såvel billedkunst som musik ikke muligt.

I stedet mødes lærere og elever online.

"Kulturskolens lærere er alle aktive på diverse digitale platforme som Facetime, Zoom og YouTube og holder gennem virtuel undervisning linjen brand varm til eleverne," fortæller leder af Kulturskolen Syddjurs, Christen Frost.

Så på torsdag kulminerer seks ugers intense øvetimer med en virtuel koncert.

Bekymret for ny sæson

Christen Frost og hans stab er meget bekymrede for, hvad konsekvenserne af hele Coronakrisen bliver i forhold til den kommende sæson.

Vil den manglende face to face–undervisning, kor og orkestre, der ligger stille og aflysningen af koncerter, udstillinger og andre aktiviteter, der normalt er vigtige elementer i kulturskolelivet, betyde, at færre har lyst til at fortsætte eller begynde til et fag i Kulturskolen?

"Vi håber på og kæmper for med arrangementer som det på torsdag plus det daglige online-arbejde, at Kulturskolen, på trods af hårde odds vil komme, styrket ud af krisen," siger Kulturskolens leder.

Koncerten for solister, duoer og allerhøjst trioer afvikles i Caféen på Kulturhotellet efter en række sindrige retningslinjer i respekt for sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

FAKTA

Torsdagens koncert for solister, duoer og allerhøjst trioer afvikles i Caféen på Kulturhotellet efter følgende retningslinjer:

  • De optrædende ankommer via hoveddøren i gl. bygning
  • Venter på klar bane i trapperummet.
  • Spiller på scenen (ens lærer + evt. chauffør må gerne være til stede)
  • De optrædende forlader Kulturhotellet gennem svingdøren i Cafeen

Hele koncerten streames på Kulturskolens facebookside og kan tilgåes via link på www.kuls.dk.

Publiceret 06 May 2020 16:00