Teaterforening: Corona har fået træls hovedrolle

Syddjurs Teaterfor-ening har måttet aflyse to planlagte forestillinger og venter med at offentliggøre den kommende sæsons teaterprogram

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS "Netop som Syddjurs Teaterforening stod til at deltage i Syddjurs Award samt ikke mindst havde fået trykt en folder til omdeling til det fremmødte publikum med foromtale af vores kommende repertoire, så kom udmeldingen om nedlukningen af Danmark og dermed også aflysninger af sæsonens to sidste forestillinger UPROAR og Den Grønlandske Mand på KulturHotellet i Rønde," fortæller Liselotte Schlægelberger, formand for Syddjurs Teaterforening. Hun og resten af bestyrelsen har dog ikke opgivet ævred endnu, for den seneste sæson har været positiv på mange fronter trods det, at Corona mod slutningen møvede sig ind og tog hovedrollen ene og alene.

"Vi kan se, at vi er på rette vej med vores valg med såvel store som mindre forestillinger og flere andre spillesteder end vi tidligere har samarbejdet med i Syddjurs Kommune," siger Liselotte Schlægelberger.

Hun lover, at det også vil kunne ses i det kommende teaterprogram for 2020 - 2021.

Venter med program

"Men vi vælger imidlertid ikke at offentliggøre programmet nu, da situationen stadig er lidt flydende med hensyn til statslige restriktioner og genåbningsdatoer for spillesteder," siger formanden.

"Også fordi der netop er afsluttet forhandlinger med Dansk Teater, Skuespillerforbundet, Kulturstyrelsen, og de turnerende teatre. Der er indgået en aftale, hvor der tilføjes en tillægsklausul for både de turnerende teatre og teaterforeningerne, der tager højde for en situation, som den vi står i lige nu," forklarer Liselotte Schlægelberger.

Først når denne tillægskontrakt endeligt er på plads, afslører Syddjurs Teaterforening sit program.

Syddjurs Teaterforening drives af frivillige, der synes, at godt professionelt teater skal kunne opleves på Djursland.

Publiceret 10 May 2020 07:30