Al McKay i spidsen for 'Al McKay s Earth, Wind & Fire Experience' ved koncerten på Fuglsøcentret 12. februar 2021. Pressefoto

Al McKay i spidsen for 'Al McKay s Earth, Wind & Fire Experience' ved koncerten på Fuglsøcentret 12. februar 2021. Pressefoto

Corona: Fuglsøcentret må sige farvel til 20 koncerter

2020 vil blive et rigtigt skidt år for såvel Hotel Fuglsøcentret som Fuglsø koncerter, men det skal stedet nok overleve, forsikrer en trods alt optimistisk Lauge Dehn, ejer og bestyrelsesformand

Af
Lars Norman Thomsen

FUGLSØ Den gode nyhed først, selv om den ligger lidt ude i fremtiden.

12. februar 2021 lyder det således i Fuglsøcentrets koncertsal:

"Let's groove tonight/Share the spice of life/Baby slice it right/We're gonna groove tonight"

Et heftigt og totalt oversexet funk-/disco-nummer, der fortjener at blive kaldt en evergreen.

Den amerikanske soulgruppe Earth, Wind & Fire stod bag, ligesom gruppen leverede andre gigantiske og meget dansable lydlandskaber, der blandede ingredienser som soul, disco, funk, jazz og latin i storhedstiden fra 1970 til 1985 anført komponisten, sangeren og trommeslageren Maurice White (1944-2016).

Sig bare 'September', 'Fantasy', 'Boogie Wonderland' og så ovennævnte 'Let's Groove'.

Guitaristen i bandet frem til 1982, Al McKay, er i dag 72 år, men han er fortsat still going strong.

Det får han lov til at vise på Fuglsøcentret i februar 2021 med sit 'Al McKay s Earth, Wind & Fire Experience'.

Al McKay, som har produceret 'Boogie Wonderland' og var med-komponist af 'September', var det originale bands 'groove director'.

Skidt 2020

Den dårlige nyhed er, at corona-krisen har ramt såvel Hotel Fuglsøcentret som Fuglsø koncerter særdeles hårdt nu i et par måneder og vil fortsat gøre det frem til ultimo august.

"Det er en meget hård tid for både hotel- og koncertbranchen, og desværre er der sikkert en del af vores kolleger, der ikke overlever denne krise. Det er også sikkert, at 2020 vil blive et rigtigt skidt år for såvel Hotel Fuglsøcentret som Fuglsø koncerter, men det skal vi nok komme igennem," lover Lauge Dehn, der siden 2011 har været medejer af Fuglsøcentret, og fra 2014 har været eneejer af Hotel Fuglsøcentret via selskabet Lauge Dehn Holding Aps.

Fuglsøcentret har i foråret 2020 gennemført opførelsen af blok 90, der har 8 nye værelser, og de er næsten klar til at blive taget i brug.

"Dernæst har vi brugt tiden til at få malet og istandsat værelserne i blok 20, 30 og 40, så der nu er nyt inventar på alle værelser, og alle værelserne har fået dobbeltsenge. Alt i alt er der i 2020 blevet investeret for 5-6 mio. kr., og alle disse værelser står klar til at modtage alle vores gæster. Så håndværkerne har haft travlt, medens vores team af trofaste medarbejdere desværre har været sendt hjem," forklarer Lauge Dehn i et nyhedsbrev.

"Vi har også haft planer om at sætte blok 200 i stand, men det har vi valgt at skrinlægge lige her og nu. Vi vil gerne først se, hvordan vi kommer i gang med vores koncertaktivitet igen, når der er meldt klar til august 2020, og hvad der så gælder for resten af efteråret 2020."

Langsom start

Fuglsøcentrets stab har været hjemsendt på lønkompensation, mens der har været totalt lukket for hotel og koncertsted.

I den kommende uge åbner receptionen.

Fra marts 2020 til august 2020 vil Fuglsø koncerter have mistet ca. 20 koncerter.

"Det er lykkes os at få flyttet de fleste koncerter til senere, men det gør desværre også, at vi har måttet udskyde nogle af de bands/solister, der var planlagt til 2021," forklarer Lauge Dehn.

Publiceret 16 May 2020 06:00