Kolind Balladeband kommer ikke til Portugal som planlagt, men bandet giver i stedet koncert torsdag på SuperBrugsen Kolinds parkeringsplads klokken 14. Foto: Simon Carlson

Kolind Balladeband kommer ikke til Portugal som planlagt, men bandet giver i stedet koncert torsdag på SuperBrugsen Kolinds parkeringsplads klokken 14. Foto: Simon Carlson

Det trækker op til alvorlig Ballade i Kolind torsdag

Byens nye band, Kolind Balladeband, serverer en musikalsk happening ved SuperBrugsens parkeringsplads torsdag eftermiddag

Af
Lars Norman Thomsen

Der bliver gang i sagerne og sang i gaderne torsdag eftermiddag i Kolind Midtby, når byens nye stolthed, Kolind Balladeband, giver koncert på SuperBrugsens parkeringsplads klokken 14.

Det sker i overværelse af bl.a. borgmester Ole Bollesen, det lokale folketingsmedlem Leif Lahn Jensen, direktør Jørgen Andersen, Syddjurs Kommune og Jan Fischer, formand for Udvalget for sundhed, ældre og socialområdet.

Internationalt gennembrud for Kafé Kolind: 'Balladeband' på vej til Portugal

Kolind Balladeband blev stiftet i efteråret 2018 som et forsøg på at skabe øget sammenhold og venskab på det sociale værested og samtidig forbedre den mentale sundhed for brugerne af Kafé Kolind.

Bandet har allerede været forbi Christiansborg for at spille for Det Radikale Venstre med den højtråbende gruppeformand Morten Østergaard i spidsen i partiets gruppeværrelse.

Portugal rejse aflyst

Sidste år i maj havde bandet besøg af professor i kunst og uddannelse Ana Pires fra IPS i Setúbal Portugal, lektor og ph.d.studerende Bo Klindt Poulsen VIA University College Århus og lektor Miriam Dimsits, University College Århus. Gæsterne havde ønsket at høre om Kafe Kolind generelt og i særdeleshed om projektet 'Musik til fremme af mental sundhed'.

Kafé Kolind gør klar til musikfestival for mangfoldighed

Setúbal er en by i det vestlige Portugal.

Ana Pires udtalte efterfølgende: ”Jeg er imponeret over den grad af læringsniveau, udvikling og fællesskabsskabelse, der er opnået i Kafe Kolind, som er et rigtig godt eksempel på en vellykket Non Formal Learning Process. Jeg finder det meget relevant at medtage dette i min rapportering til mine kolleger i Portugal”.

Efterfølgende inviterede Ana Pires Kolind Balladeband til et studieophold ved IPS i Setúbal Portugal. Formålet med besøget skulle være at vise forskerkolleger, politikere og samarbejdspartnere, hvordan man kan arbejde med udsatte grupper gennem musik.

Corona-situationen, der var programsat til denne sidste uge i maj i 2020, er imidlertid blevet aflyst grundet corona-situationen.

You will get a sentimental feeling...

Pølle og vand

Derfor må bandet i første omgang 'nøjes' med at spille i hjembyen.

Musikken vil være isoleret i den ene ende af P-pladsen ved SuperBrugsen på stor afstand af forbipasserende på vej til at handle. Ønsker man blot at nyde musikken, kan man gøre dette fra sin bil, eventuelt rulle venstre siderude ned, som en slags Drive In musikoplevelse.

Ellers kan man blot passere forbi på vej til at handle og nyde fællesskabet undervejs.

Når man kommer retur fra at handle, er man meget velkommen til at tage en pølse og vand med og nyde i bilen, lyder det fra folkene bag Kolind Balladeband.

FAKTA

Hjælp fra Syddjurs Kommune

  • Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur havde bevilget 21.556 kroner fra Udviklingspuljen, som Udvalget råder over, til rejsen til Portugal
  • Det samlede rejsebudget lød på godt 72.000 kroner for de 15 deltagere
  • Den øvrige del af rejseudgifterne var finansieret gennem spillejobs, sponsorer, indsamlingsaktiviteter og egenbetaling

Publiceret 24 May 2020 15:00