Kulturskoleeleverne Alba Fink Mikkelsen, Karla Andreassen og Matilde Rønde Laursen til Online-koncerten, hvor de sang Alberte Windings 'Lyse Nætter'

Kulturskoleeleverne Alba Fink Mikkelsen, Karla Andreassen og Matilde Rønde Laursen til Online-koncerten, hvor de sang Alberte Windings 'Lyse Nætter'

Kulturskolen tilbage for fuld skrue i de vante miljøer

Efter to måneder i Coronakrisens skær og virtuel undervisning, er Kulturskolen Syddjurs tilbage på kommunens skoler og på Kulturhotellet i Rønde

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS Kulturskolen Syddjurs (KULS) er ved at være tilbage på fuldt blus efter to måneder, hvor Corona har styret aktiviteterne eller mangel på samme.

Undervisning online har været reglen.

Men nu er Kulturskolens lærere og elever tilbage i vante lokaler på kommunens skoler og på Kulturhotellet i Rønde.

"Det betyder selvfølgelig ikke, at alt er som det plejer. Der skal tages ekstra forholdsregler i form af antalsbegrænsninger, afspritning og distance. Kulturskolen har derfor sørget for, at alle lærerne har fået et start-kit med sprit, klude, vand og sæbe, så Sundhedsmyndighedernes anvisninger kan følges uden problemer," siger Christen Frost, leder af Kulturskolen Syddjurs.

Han synger lige nu: "Her kommer KULS med kost og spand," med inspiration fra det gamle Raquel Rastenni hit fra 1960.

Digital elevkoncert

Elever og lærere har taget de to Corona måneder i stiv arm og viste flot flaget i forbindelse med Outdoor#8, hvor Erik Peitersen malede på Markedspladsen foran Kulturhotellet i Rønde.

Her diskede eleverne op med en digital elevkoncert, som blev live-streamet direkte fra KulturHotellet og Kulturskolens facebookside.

"Det kan roligt betegnes som en succes, og eleverne var super seje, da de gav den gas for det usynlige publikum," siger Christen Frost.

Allerede nu skal der tænkes sæson 2020-2021, hvis man er interesseret i musik, sang, dans, billedkunst og teater.

Det er med andre ord nu, alle skal tilmelde sig Kulturskolen Syddjurs, hvis man vil være sikker på en plads efter sommerferien.

"Det er vores håb, at den ufrivillige undervisningspause, hvor også alle koncerter og andre udadvendte aktiviteter har været på stand by, ikke betyder mindre interesse for skolens mange kreative tilbud. I hvert fald står et engageret lærerkorps efter sommerferien klar med åbne arme sultne efter at komme i gang med den nye sæson," lover Christen Frost.

Publiceret 11 June 2020 08:30