'Med Palle alene i verden' - Hotel Fuglsøcentret lørdag 18. juli. Pressefoto

'Med Palle alene i verden' - Hotel Fuglsøcentret lørdag 18. juli. Pressefoto

Fuglsøcentret stoler blindt på Sommer i juli

Hotel Fuglsøcentret har et hold fra den musikalske superliga på plakaten i juli - sanger og sangskriver Peter Sommer og tangentspilleren Palle Hjorth i tæt samspil

Af
Lars Norman Thomsen

FUGLSØ Alle børn og voksne med en ordentlig opdragelse kender Jens Sigsgaards fortsat fine og underfundige børnebog 'Palle alene i Verden', 1942, med illustrationer af Arne Ungermann.

Nutidens Palle hedder for eksempel Hjorth til efternavn, og så ved musikkendere, at der er tale om tangenttroldmanden. En efterspurgt mand på den danske rockscene, hvor han har spillet med navne som Savage Rose, Sandmen, Hush, Allan Olsen, Ole Frimer og Povl Dissing. Han er således ikke alene i verden musikalsk og så alligevel. Når han akkompagnerer vokalisten og guitaristen Peter Sommer Christensen med kunstnernavnet Peter Sommer, er der lidt om snakken.

Lørdag 18. juli

'Med Palle alene i verden' har duoen døbt deres koncert-tour, som de tog hul på for et par år siden og nu genoptager. Det bringer dem forbi Fuglsøcentrets scene 18. juli

Peter Sommer har siden debuten i 2002 med duoen 'Superjeg' og senere som solist og det sideløbende 'De Eneste To-projekt' med Simon Kvamm har den 45-årige sangskriver haft rigeligt med folk på scenen.

Med kun Palle Hjorth som kongenial medspiller - og uden hjørnestolper i form af leadguitarist til venstre og bassist til højre - finder Peter Sommer ind til nøgenheden i sine sange, ikke mindst sangene fra det anmelderroste 'Elskede at Drømme, Drømmer om at Elske'.

I 2019 blev det til tre prestigefyldte Steppeulve-statuetter for 'Årets Album', 'Årets Tekstforfatter' samt 'Årets Komponist'. Han vandt desuden også Carl-Prisen som 'Årets Tekstforfatter'.

Og ja...Peter Sommer er født og opvokset i Skanderborg, og selv om han nu bor i hovedstaden, glemmer han aldrig sine rødder, både de gode og de mindre gode:

Gid du kom til Skanderborg og blev her. Gid du var så tæt at jeg ku se dig. Gid du kom til Skanderborg og lå her. Gid du lå så tæt at jeg ku nå dig" (Udødelige linjer fra sangen '8660').

Publiceret 13 June 2020 06:00