Sofia Levring Dimitriou tiltræder formelt som ny præst i Mørke 15. september. Pressefoto

Sofia Levring Dimitriou tiltræder formelt som ny præst i Mørke 15. september. Pressefoto

Ny præst i Mørke: Fra Maria til Sofia

31-årige Sofia Levring Dimitriou afløser Maria Frederikke Baungaard som sognepræst i Mørke

Den nyuddannede teolog Sofia Levring Dimitriou, 31, bliver ny sognepræst i Mørke. Hun flytter i løbet af sommeren ind i idylliske præstegård og tiltræder officielt i embedet den 15. september. Dermed afløser hun Maria Frederikke Baungaard, som i foråret fik præsteembede i Sønderjylland. I vakanceperioden er gudstjenester og begravelser blevet varetaget af Sidsel Hornemann.

Sofia Levring Dimitriou, som stammer fra Randersegnen, og også har græsk familiebaggrund, skal ud over præstearbejdet i Mørke sogn også varetage jobbet som præst på det nye børne-og ungdomshospice i Rønde.

Sofia Levring Dimitriou er teolog fra Aarhus Universitet, og gennemførte i 2018 præsteuddannelsen på Pastoralseminariet. Undervejs har hun hentet solid praktisk erfaring i kirkens sociale arbejde med praktik som Korshærs- og arresthuspræst.

”Jeg glæder mig til at komme til Mørke og lære folk i sognet at kende, og til at være der som deres præst”, siger Sofia Levring Dimitriou om sine forventninger.

Hun ser også frem til den nye funktion på børnehospice, men det som står først for, er ordination i Aarhus Domkirke 10. september kl. 17, hvor Sofia Levring Dimitriou indvies til præst.

Glæde i menighedsrådet

Jesper Berggren, formand for menighedsrådet i Mørke, glæder sig også:

”Sofia er velfunderet i det teologiske, og har et gå-på-mod, jeg sjælendt har set. Og så er vi glade for, at Sofia kan være med i den kommende proces med menighedsrådsvalget, og kan møde folk både til orienteringsmødet 18. august og valgforsamlingen 15. september”.

Publiceret 26 July 2020 15:00